Deputatul Horia Cristian reclama legalitatea concursului pentru directori de spitale in Timisoara

Deputatul PNL Horia Cristian trage un semnal de alarma in privinta modului de organizare a concursului de manageri pentru spitalele aflate in subordinea Primariei. El sustine ca, potrivit legii, consiliul de administratie al unitatilor medicale trebuie sa organizeze examenul si nu o comisie constituita de Primarie. Concret, deputatul liberal spune ca Primaria a instiintat spitalele ca urmeaza sa se desfasoare un concurs pentru manageri in 25 noiembrie. „Conform acestei adrese, managerii interimari sunt instiintati ca se va desfasura concursul in fata unei comisii constituite prin dispozitia primarului municipiului Timisoara, iar Serviciul de Resurse Umane din aparatul de specialitate al Primariei este insarcinat sa duca la indeplinire aceasta dispozitie”, spune Horia Cristian. Mai mult, deputatul atrage atentia ca adresa Primariei vine in contradictie cu legea. „Conform legii 95/2006 modificata si completata de OUG 48/2010, la art 179 alin (1) Consiliul de Administratie organizeaza concurs sau licitatie publica, dupa caz, pentru selectionarea managerului, respectiv a unei persoane juridice care sa asigure managementul unitatii sanitare. Concursul de selectare a managerului persoana fizica se face de catre Consiliul de Administratie al spitalului si nu de catre o comisie constituita prin decizia primarului. De asemenea, Consiliul de Administratie al spitalelor nu are nimic de-a face cu serviciul Resurse Umane al Primariei. Din pacate, documentul Primariei ar trebui sa transcrie normele legale de desfasurare a concursului, insa nu face decat sa sporeasca confuzia. Cu totii am sperat ca descentralizarea va insemna ca Primaria isi va aduce un aport serios la sanatatea cetatenilor Timisoarei, dar primul pas a fost unul ca stangul, atunci cand a ratat formarea unui consortiu de patru spitale. Iata un al doilea pas gresit”, a mai subliniat Horia Cristian. De cealalta parte, Flavius Boncea, purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara, spune ca organizarea acestui concurs respecta legea. „Concursul se organizeaza de Consiliul de Administratie al spitalelor in baza normelor aprobate prin dispozitia primarului. Noi avem o dispozitie data de primar si transmisa Consiliilor de Administratie si spitalelor. Consiliile de Administratie au si ele obligatii si tot ce s-a anuntat in materie de concurs este perfect legal”, a declarat Flavius Boncea.

Deputatul PNL Horia Cristian trage un semnal de alarma in privinta modului de organizare a concursului de manageri pentru spitalele aflate in subordinea Primariei. El sustine ca, potrivit legii, consiliul de administratie al unitatilor medicale trebuie sa organizeze examenul si nu o comisie constituita de Primarie.

Concret, deputatul liberal spune ca Primaria a instiintat spitalele ca urmeaza sa se desfasoare un concurs pentru manageri in 25 noiembrie. „Conform acestei adrese, managerii interimari sunt instiintati ca se va desfasura concursul in fata unei comisii constituite prin dispozitia primarului municipiului Timisoara, iar Serviciul de Resurse Umane din aparatul de specialitate al Primariei este insarcinat sa duca la indeplinire aceasta dispozitie”, spune Horia Cristian.

Mai mult, deputatul atrage atentia ca adresa Primariei vine in contradictie cu legea. „Conform legii 95/2006 modificata si completata de OUG 48/2010, la art 179 alin (1) Consiliul de Administratie organizeaza concurs sau licitatie publica, dupa caz, pentru selectionarea managerului, respectiv a unei persoane juridice care sa asigure managementul unitatii sanitare. Concursul de selectare a managerului persoana fizica se face de catre Consiliul de Administratie al spitalului si nu de catre o comisie constituita prin decizia primarului. De asemenea, Consiliul de Administratie al spitalelor nu are nimic de-a face cu serviciul Resurse Umane al Primariei. Din pacate, documentul Primariei ar trebui sa transcrie normele legale de desfasurare a concursului, insa nu face decat sa sporeasca confuzia. Cu totii am sperat ca descentralizarea va insemna ca Primaria isi va aduce un aport serios la sanatatea cetatenilor Timisoarei, dar primul pas a fost unul ca stangul, atunci cand a ratat formarea unui consortiu de patru spitale. Iata un al doilea pas gresit”, a mai subliniat Horia Cristian.

De cealalta parte, Flavius Boncea, purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara, spune ca organizarea acestui concurs respecta legea. „Concursul se organizeaza de Consiliul de Administratie al spitalelor in baza normelor aprobate prin dispozitia primarului. Noi avem o dispozitie data de primar si transmisa Consiliilor de Administratie si spitalelor. Consiliile de Administratie au si ele obligatii si tot ce s-a anuntat in materie de concurs este perfect legal”, a declarat Flavius Boncea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...