Noutati :

Deputat de Timisoara, gasit incompatibil si in conflict de interese de ANI!

6 iulie, 2016 - 10:01 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate si incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa de catre Florin Birstasteanu. Acesta este acum deputat PSD, dar faptele acuzate de ANI s-au petrecut cand Birstaseanu era consilier local la Timisoara si director medical/manager interimar al Spitalului Judetean Timisoara, noteaza hotnews.

Ce sustine ANI:

poza birsasteanu

„FLORIN BIRSASTEANU s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut simultan mai multe functii si calitati, contrar prevederilor legale, astfel:

– in perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014 a detinut simultan atat functia de director medical interimar al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” Timisoara, cat si functia de administrator in cadrul S.C. Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu S.R.L.;

– in perioada 30 aprilie – 17 iunie 2014 a detinut simultan atat functia de manager interimar al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” Timisoara, cat si functia de administrator in cadrul S.C. Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu S.R.L.;

– in perioada exercitarii mandatului sau de consilier local, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. V. Babes (institutie aflata in subordinea Primariei Municipiului Timisoara) a incheiat Contractul de furnizare de servicii medicale cu S.C. Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu S.R.L. (societate in cadrul careia persoana evaluata detinea calitatea de administrator la data incheierii contractului).

In baza acestui contract, S.C. Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu S.R.L. a obtinut venituri in cuantum de 86.305 lei.

Mai mult, Florin Birsasteanu a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de consilier local, acesta a participat la deliberarea si adoptarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr. 298 din 30 mai 2013, in urma careia au fost incheiate Contractul de inchiriere si Actul aditional intre Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes si Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu S.R.L.(societate in cadrul careia persoana evaluata detinea calitatea de administrator la data adoptarii hotararii).

Florin Birsasteanu a detinut functia de consilier local in cadrul Consiliului Local Timisoara in perioada 15 ianuarie 2013 – 26 iunie 2014, functia de director medical in perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014, respectiv functia de manager interimar, in perioada 30 aprilie – 17 iunie 2014, in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” Timisoara.

Deputatul nu a putut fi contactat pentru a-si spune punctul de vedere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. hOT SI BAGABOND.

  2. Nu cumva sa îl deranjeze și sa-i ia banii înapoi! Numai noi,prostii,muritorii de rand avem dreptul de a avea doar…obligații! Fetele simandicoase de politicieni Nesimțiți, un frunte cu psd-istii au voie a fure,sa însele ,sa plagile! Și sa ne pupe…undeva!