Noutati :

Deocamdata doar autocolante in parbriz, de joi incep amenzile si se ridica masinile parcate pe strada Maresal Prezan din Timisoara

29 august, 2022 - 10:34 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
7

TIMISOARA. Banda 1 nu e parcare. O spune viceprimarul Ruben Latcau care anunta ca vor fi sanctionati soferii care isi mai lasa masinile pe strada Maresal Prezan, largita la cate 2 benzi de circulatie pe sens.

CITESTE SI: Statiile de incarcare pentru masinile electrice, amplasate ilegal de Primaria Timisoara. Consilierul local Radu Toanca anunta ca s-a deschis dosar penal 

De altfel, de luni, politistii locali au si inceput sa puna autocolante cu avertismente pe parbriz, acolo unde au gasit masini parcate pe prima banda de circulatie, in conditiile in care au fost instalate si indicatoarele care interzic acest lucru.

Incepand de astazi, s-a reluat transportul public pe strada Maresal Constantin Prezan si pe Bulevardul Sudului. Linia de troleibuz este din nou functională, după reabilitare. Totodata, pe strada Prezan au fost montate indicatoare care interzic oprirea, o măsură care permite ca ambele benzi rezultate în urma investitiei să fie folosite pentru trafic.
Incă de astăzi, Politia Locala va aplica autocolante si avertismente masinilor stationate pe banda 1 de circulatie pe Prezan, iar de joi vor fi si ridicate autovehiculele care ocupa banda„, a transmis viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau pe pagina sa de Facebook.

Imaginile ne-au fost trimise de un cititor opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

De luni, troleibuzele si autobuzele au revenit pe traseul bulevardul Sudului – strada Maresal Constantin Prezan.

Iata mai jos traseele complete:

LINIA EXPRES 2 are urmatorul traseu dus-intors: traseul existent de la Continental pana in Piata Gheorghe Domasneanu – apoi pe strada Venus – bulevardul Sudului, cu revenire pe traseul anterior, bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu)- strada Aries – Complexul Studentesc – Bastion – Piata Marasti – Iulius Town – strada Sf. Apostoli Petru si Pavel.

Pe traseul strada Venus – bulevardul Sudului, se vor folosi urmatoarele statii: perechea de statii “Venus”, statii situate in sensul giratoriu de la intersectia strazii Venus cu strada Maresal Constantin Prezan si Calea Urseni (una pe strada Venus, la intrare in sensul giratoriu, pe directia de deplasare spre strada Maresal Constantin Prezan, si una la trecerea pe strada Maresal Constantin Prezan spre Calea Urseni), perechea de statii “Giratie Sudului”, situate pe bulevardul Sudului, la intersectie cu strada Maresal Constantin Prezan (una la intrare in sensul giratoriu de pe bulevardul Sudului si alta la iesire din sensul giratoriu, pe bulevardul Sudului), perechea de statii “Parc Bulevardul Sudului”, statii situate pe bulevardul Sudului, in dreptul parcului, perechea de statii “Bulevardul Sudului” (una situata la intrare pe bulevardul Sudului de pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca si una situata pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, la intersectie cu bulevardul Sudului, vis-a-vis de Hotel Lido).

LINIA 15 TROLEIBUZ are urmatorul traseu: traseul existent de la Posta Mare/strada Traian Grozavescu pana pe Calea Martirilor, apoi pe strada Maresal Constantin Prezan – sensul giratoriu de la intersectia strada Maresal Constantin Prezan cu bulevardul Sudului – bulevardul Sudului – bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu) – str. Aries, cu revenire pe traseul F.C. Ripensia – strada Michelangelo – Posta Mare/strada Traian Grozavescu.

Pe traseul strada Maresal Constantin Prezan – bulevardul Sudului – bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu) se vor folosi urmatoarele statii: “Maresal Constantin Prezan”, statie situata la intrare pe strada Maresal Constantin Prezan, de pe Calea Martirilor (la Baricada), “Giratie Sudului”, statie situata pe bulevardul Sudului, la iesirea din sensul giratoriu spre strada Maresal Constantin Prezan, “Parc Bulevardul Sudului”, statie situata pe bulevardul Sudului, in dreptul parcului, sensul de deplasare spre bulevardul Dr. Iosif Bulbuca/bulevardul Liviu Rebreanu, “Bulevardul Sudului”, statie situata pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu), la intersectie cu bulevardul Sudului, vis-a-vis de Hotel Lido, sensul de deplasare spre str. Aries, “Spitalul Judetean”, statie situata pe str. Aries langa McDonald’s.

LINIA 16 TROLEIBUZ are urmatorul traseu: traseul existent de la Posta Mare/strada Traian Grozavescu pana pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu), apoi pe bulevardul Sudului – sensul giratoriu de la intersectia cu strada Maresal Constantin Prezan – strada Maresal Constantin Prezan – Calea Martirilor 1989 – str. Aries, cu revenire pe traseul existent, pana la Posta Mare/strada Traian Grozavescu.

Pe traseul bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu) – bulevardul Sudului – strada Maresal Constantin Prezan – Calea Martirilor 1989, se vor folosi urmatoarele statii: “Bulevardul Sudului”, statie situata la intrarea pe bulevardul Sudului, de pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu), “Parc Bulevardul Sudului”, statie situata pe bulevardul Sudului, in dreptul parcului, sensul de deplasare spre strada Maresal Constantin Prezan, “Giratie Sudului”, statie situata pe bulevardul Sudului, la intrare in sensul giratoriu de la intersectia cu strada Maresal Constantin Prezan, “Maresal Constantin Prezan” statie situata pe Calea Martirilor 1989, la iesire de pe strada Maresal Constantin Prezan, “Martir Ioan Stanciu”, statie situata pe Calea Martirilor 1989, dupa intersectia cu strada Martir Ioan Stanciu, sensul de deplasare spre Complexul Studentesc, “Calea Martirilor”, statie situata pe Calea Martirilor 1989, dupa intersectia cu bulevardul Liviu Rebreanu, sensul de deplasare spre Complexul Studentesc.

***

Va reamintim, modernizarea strazii Maresal Prezan (fosta Lidia), de la fosta Baricada (intersectia cu Calea Martirilor) pana in sensul giratoriu din Piata Gheorghe Domasnean (fabrica AEM), a inceput in vara lui 2020. Carosabilul a fost largit la 4 benzi de circulatie, cate doua pe sens, si au fost amenajate sensuri giratorii la intersectia cu bulevardul Sudului si la cea cu strada Venus – Calea Urseni. De asemenea, a fost extinsa reteaua de troleibuz, pana la intersectia cu bulevardul Sudului, si au fost amenajate piste de biciclete si trotuare.

Valoarea totala a lucrarii a fost de aproape 42 de milioane de lei, din care Guvernul a platit 18 milioane. Administratia Fritz nu a receptionat inca strada, dupa ce, in urma cu trei saptamani, primarul a facut o vizita si a transmis ca au fost gasite mai multe neconformitati ce trebuie remediate. Aceasta in conditiile in care se circula pe Maresal Prezan inca din luna mai.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Era penibil, sosele cu doua benzi pe sens erau inutilizabile dupa cat au costat.

  • Aici este si mai penibil dupa cate locuri de parcare s-au facut intre blocuri (asta pentru cei care stau la blocuri acolo) si pentru faptul ca cei de la casa le este lene sa bage masinile inauntru.
   Ar trebuii o lege clara si care sa se aplice pentru toti, in zonele unde sunt case masinile sa aiba voie sa parcheze pe carosabil ! Sa vezi cate stradute mici s-ar elibera.

   • Daca bag mașină în curte, risc să plec cu taxiul. Se găsesc mereu șoferi care nu credeau că trebuie să plec sau stau doar jumătate de oră.

 2. Singura solutie in Timisoara este sa se aplice amenzi cat mai des si cat mai mari. E un haos in tot orasul,mult prea multi „smecheri” care parcheaza aiurea si unde e INTERZIS si se trece pe rosu la greu….daca legea ar fi mai aspra si politia ar sta mai mult la panda ar fi mult mai bine si mai sigur! Apropo,cand se da drumul la radare,trecere pe rosu la unele semafoare…sa ai asa ceva pus in functiune si sa nu dai drumul de atatia ani inseamna doar ca nu se doreste! Asa-i,politia,primaria??!! Asa e si in Germania….satul aproape si radarul cu blitz….dar acolo se circula civilizat innainte de toate.

 3. Un popor se educa cu amenzi

 4. @Cristian Se educa prin amenzi daca se platesc. Daca „stiu eu pe cineva” sau „cate amenzi vrei sa iti platesc?” din suita „fara numar, fara numar….” se aplica, sunt DEGEABA!

 5. Și colantele și ridicarea sunt ilegale dacă sectorul respectiv nu este semnalizat prin indicatoare! Lațcău bate câmpii.