Delegatia Comisiei Europene, in vizita la Aquatim

TIMISOARA. Aquatim a primit, in luna iulie, vizita reprezentantilor Comisiei Europene si ai Ministerului Fondurilor Europene, responsabili de managementul investitiilor din programe europene. Delegatia, compusa din Carsten Rasmussen, seful Unitatii pentru Romania din cadrul DG Regio, Florentina Tautu, manager de program CE, Cezar Caleap, secretar de stat in Ministerul Fondurilor Europene, si Catalin Balan, director general al Autoritatii de Management POIM din cadrul aceleiasi institutii, a avut mai multe intalniri de lucru in Timis, discutiile vizand cu precadere investitiile din cadrul Programului Operational Infrastructura Mare (POIM).

Directorul general Aquatim, Ilie Vlaicu, a prezentat delegatiei CE detalii despre proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Timis, cu finantare POIM, aflat in derulare. Investitiile ce vor fi realizate de Aquatim, in valoare totala de 180 de milioane de Euro, sunt destinate localitatilor cu peste 2.000 de locuitori din judet si includ 22 de statii de tratare a apei, 483 km de conducte de alimentare cu apa, 6 statii de epurare, 412 km de retele de canalizare si un sistem SCADA regional, de monitorizare si control automatizat, de la distanta, al statiilor. Lucrarile se vor desfasura in perioada 2019 – 2023.

Managerul Aquatim a prezentat oaspetilor si aspecte legate de programele de cercetare si dezvoltare profesionala ale Aquatim si fundatiei sale, Aquademica. Colaborarile cu universitati de prestigiu din tara si din Europa, cat si proiectele pilot in care s-a implicat Aquatim au adus plus valoare companiei si au contribuit la dezvoltarea profesionala a celor care au participat, de-a lungul vremii, la ele.

„Va felicit pentru modul in care reusiti sa va implicati in cercetare si sa atrageti finantari pentru astfel de proiecte. Va incurajez, totodata, sa continuati pe aceasta directie, deoarece Uniunea Europeana este deschisa la a oferi fonduri pentru cercetare in domeniul alimentarii cu apa”, a spus reprezentantul CE, Carsten Rasmussen.

Finalul intalnirii a adus cu sine o atmosfera animata, odata cu prezentarea vechilor harti ale sistemului de apa si canalizare din Timisoara, documente pe care Aquatim le-a primit, anul acesta, din partea Primariei Munchen. Hartile, realizate cu maiestria si migala specifica inceputului de secol XX, cand mana omului desena cu o acuratete incredibila orice detaliu, au fost primite cu mult entuziasm de catre musafiri. Ei au fost impresionati nu numai de valoarea artistica a hartilor, ci si de faptul ca Timisoara dispunea, la momentul respectiv, de o retea de canalizare atat de bine realizata, incat a servit ca model pentru alte orase europene.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pe cand si la Colterm?