Noutati :

Defilare cu torte, expozitii de tehnica militara si echipamente, la Timisoara, de Ziua Armatei

23 octombrie, 2012 - 02:22 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Ziua Armatei Romane va fi sarbatorita, la Timisoara, in perioada 25-28 octombrie, printr-o serie de manifestari organizate de catre Brigada 18 Infanterie ”Banat”, printre care defilari cu torte, expozitii de tehnica militara, de machete blindate si echipamente militare.

Joi, 25 octombrie 2012, incepand cu ora 10, va avea loc ceremonialul militar şi religios la Monumentul Ostaşului Roman din Parcul Central, inchinat eroilor neamului cazuţi la datorie in cele doua razboaie mondiale. Ceremonialul va cuprinde slujba religioasa oficiata de preoţi ai Arhiepiscopiei Banatului impreuna cu preotul militar al garnizoanei Timişoara, depuneri de coroane de flori şi defilarea detaşamentului de onoare constituit din militarii Brigazii 18 infanterie „Banat” şi elicopterele Escadrilei 712 Giarmata.

Retragerea cu torţe a militarilor banaţeni, va avea loc incepand cu orele 19, in zona centrala a municipiului.

Manifestarile dedicate sarbatoririi Zilei Armatei Romaniei vor continua in zilele de sambata, 27, respectiv duminica, 28 octombrie, in colaborare cu mall-ul din Timişoara, intre orele 12– 20.

La intrarea in incinta complexului comercial, in zona Curţii de Onoare, Brigada 18 Infanterie „Banat” va organiza expoziţii de tehnica militara, machete blindate militare, ţinute militare din perioada interbelica, echipamente de transmisiuni, concerte susţinute de Muzica Militara a Brigazii 18 Infanterie „Banat”, exerciţii de manuire a armamentului. Uniformele militare ale categoriilor de forţe, terestre, aeriene şi navale, vor putea fi admirate in cadrul paradelor organizate in interiorul centrului comercial.

Biroul Informare Recrutare Timiş va fi prezent in incinta complexului comercial cu un punct de informare-documentare privind oferta educaţionala a Ministerului Apararii Naţionale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...