Noutati :

Decizie soc si tupeu fara limite: Guvernul desfiinteaza comisia care ar fi trebuit sa analizeze plagiatul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta

29 iunie, 2012 - 10:38 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Consiliul care analiza plagiatul lui Ponta a fost desfiintat de ministrul Educatiei

Comisia care trebuia sa dezbata posibilul plagiat al premierului Victor Ponta a fost desfiintata. Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a contestat componenta Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare. Cei 20 de membri au fost demisi de ministru.

Decizie fara precedent in cazul posibilului plagiat al premierului Victor Ponta. Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a fost desfiintat prin ordinul ministrului interimar al Educatiei, chiar in momentul in care a vrut sa analizeze cazul.

Cu toate acestea, membrii comisiei s-au reunit, vineri dimineata, pentru a dezbate posibilul caz de plagiat. in aceste conditii, decizia Consilului nu mai are nicio valoare legala.

Ministrul Educatiei a descins personal la CNATDCU pentru a opri analiza plagiatului lui Ponta

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a ajuns personal la sedinta Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare pentru a le explica membrilor ca nu au dreptul sa analizeze acuzatiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta. Liviu Pop sustine ca de aceasta sarcina trebuie sa se ocupe Consiliul National de Etica.

Decizia desfiintarii Consiliului a fost luata de ministrul interimar al Educatiei inca de joi seara, insa nu fusese publicata in Monitorul Oficial. Vineri dimineata, aceasta etapa a fost incheiata, astfel ca, in prezent, Consiliul a fost dizolvat.

In acest moment, cei 20 de membri nu mai fac parte din Consiliu. Acestia au fost demisi de catre ministrul interimar al Educatiei si urmeaza ca univeritatile sa propuna 45 de membri.

CAZUL PLAGIAT PONTA – Fostul decan al Facultatii de Drept a dezvaluit de ce a demisionat

Scandalul din jurul presupusului plagiat al premierului Victor Ponta a facut deja o victima. Fostul decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, a explicat, la Realitatea TV, motivele care l-au facut sa demisioneze din functie.

Flavis Baias spus ca avut un punct divergent fata de restul membrilor din Comisia de Etica a Facultatii de Drept, care fusese desemnata de catre Universitatea Bucuresti sa analizeze presupusl plagiat al lui Victor Ponta.

„Consiliul a considerat ca verificarile in acest sens ar trebui facute de alte institutii. Punctul meu de vedere a fost ca noi ar trebui sa facem propriile noastre verificari. Sunt in joc onoarea si prestigiul Facultatii de Drept”, a spus Baias.

Miclea, membru in Consiliul National al Diplomelor: Ponta a plagiat

Desi premierul a declarat ca va demisiona daca se vor dovedi acuzatiile de plagiat, Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei si membru in Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, a declarat, la Realitatea TV, ca Victor Ponta a plagiat.

„Membrii Consiliului aveau la dispozitie toate documentele pentru a face o astfel de verificare. Personal, am facut o astfel de verificare si mi-am explicat foarte clar pozitia cum ca este vorba de un plagiat evident. (…) Nu ne-am luat dupa ce a aparut in  presa internationala. Sunt mult mai multe pasaje decât cele relatate de presa, cam 130 de pagini”, a spus Miclea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...