Opinia Timisoarei

De ce bate vantul de luni de zile pe santierul de la Fantana cu Pesti din centrul Timisoarei? Ar trebui sa fie gata in februarie

TIMISOARA. In iunie anul trecut, Fantana cu Pesti aflata in plin centrul Timisoarei, in Piata Victoriei, intra in santier pentru reabilitare, la aproape 1 an de la semnarea contractului cu firma care a castigat licitatia pentru aceasta lucrare.

CITESTE SI: Noul Regulament de Parcare in Timisoara. 110 lei, cel mai scump abonament intre blocuri, pana la 7 lei ora de parcare in centru. Vezi lista cu cele peste 200 de strazi din noul sistem Timpark si zonele de tarifare

Cu 130.000 de euro, trebuie refacute bazinul, instalatiile electrice, hidraulice si sa fie realizat un nou concept de jocuri de lumini si apa, cu pastrarea arhitecturii si dimensiunilor geometrice.

Firma JDA Consult trebuia ca in 2 luni de la semnarea contractului sa intocmeasca proiectul si in alte 10 sa termine lucrarea. Operatiunile au fost insa sistate pentru o buna perioada de timp, in pandemie, si au fost reluate in aprilie. Astfel ca termenul de finalizare e acum februarie 2022.

Numai ca in ultimele luni singura miscare din zona santierului de la fantana a fost cea a elevilor de la Liceul de Arte care au infrumusetat panourile de protectie ce inconjoara obiectivul.

FOTO: ArtCentric

In ultima sedinta in plen, de marti, consilierul local Adrian Lulciuc a cerut lamuriri legate de ce se intampla cu reabilitarea. Reprezentantii primariei au precizat ca lucrarea e inca in termen si ca elemente din piatra se afla inca la restaurare.

In momentul asta suntem inca in termen. Din pacate, constructorul nu pare sa fie atat de serios pe cat ar trebui. Am avut cateva intalniri cu el in momentul asta. Cateva elemente de piatra din fantana au fost luate, duse la restaurat, dar termenul final de executie se apropie si asteptarea noastra este sa fie respectat„, a spus viceprimarul Ruben Latcau.

Consilierii locali au aprobat, inca din luna aprilie a anului 2018, documentatia pentru avizarea lucrarilor de interventie si indicatorii tehnico-economici si au urmat mai multe licitatii esuate pentru gasirea unei firme care sa se ocupe de fantana.

Fantana cu pesti, un simbol al Timisoarei, a fost construita in 1957 sub forma unei stele cu cinci colturi.

Ulterior, a suferit modificari ajungand la infatisarea de acum. Aflata in inima orasului, aceasta este in calea tuturor turistilor care ajung in Timisoara si locul preferat de intalnire pentru localnici.

Exit mobile version