Au colorat centrul Timisoarei. Panourile de protectie din jurul Fantanii cu Pesti, infrumusetate de elevii de la Liceul de Arte

TIMISOARA. Inarmati cu pensule si vopseluri, au transformat niste banale panouri de protectie in opere de arta. A fost o atmosfera de sarbatoare luni in plin centrul Timisoarei, unde elevii de la Liceul de Arte au decis sa dea culoare santierului de la Fantana cu Pesti din Piata Victoriei.

Aceasta a intrat in reabilitare in primavara, iar muncitorii au incojurat-o cu placaje anoste pana la finalizarea lucrarilor.

CITESTE SI: Curcubeu peste Timisoara. Spectacol al naturii, dupa o ploaie torentiala. Video 

Copiii au hotarat sa infrumuseteze panourile OSB si le-au facut primele desene in cadrul unei serii de work-shop-uri de arte plastice si decorative, arhitectura, arte ambientale si design.

Operatiunea continua si in zilele urmatoare.

FOTO: Art Centric

Santierul la Fantana cu Pesti ar trebui sa dureze 10 luni. Ordinul de incepere a lucrarilor de reabilitare a fost dat in luna martie.

Se vor face lucrari de reabilitare din cauza degradarii avansate a bazinului fantanii, a caminului tehnic si a instalatiilor hidraulice exterioare (conducte, duze, robineti etc.), generate de perioada indelungata de exploatare a structurii.
Lucrarile au ca scop reabilitarea constructiei din punct de vedere structural, al finisajelor, instalatiilor electrice, hidraulice si a racordurilor, cu pastrarea arhitecturii si dimensiunilor geometrice.

Mai mult, este prevazuta si realizarea unui nou concept al jocurilor de apa si lumina.

Fantana cu pesti, un simbol al Timisoarei, a fost construita in 1957 sub forma unei stele cu cinci colturi.

Ulterior, a suferit modificari ajungand la infatisarea de acum. Aflata in inima orasului, aceasta este in calea tuturor turistilor care ajung in Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...