De ce bate vantul de luni de zile pe santierul de la Fantana cu Pesti din centrul Timisoarei? Ar trebui sa fie gata in februarie

TIMISOARA. In iunie anul trecut, Fantana cu Pesti aflata in plin centrul Timisoarei, in Piata Victoriei, intra in santier pentru reabilitare, la aproape 1 an de la semnarea contractului cu firma care a castigat licitatia pentru aceasta lucrare.

CITESTE SI: Noul Regulament de Parcare in Timisoara. 110 lei, cel mai scump abonament intre blocuri, pana la 7 lei ora de parcare in centru. Vezi lista cu cele peste 200 de strazi din noul sistem Timpark si zonele de tarifare

Cu 130.000 de euro, trebuie refacute bazinul, instalatiile electrice, hidraulice si sa fie realizat un nou concept de jocuri de lumini si apa, cu pastrarea arhitecturii si dimensiunilor geometrice.

Firma JDA Consult trebuia ca in 2 luni de la semnarea contractului sa intocmeasca proiectul si in alte 10 sa termine lucrarea. Operatiunile au fost insa sistate pentru o buna perioada de timp, in pandemie, si au fost reluate in aprilie. Astfel ca termenul de finalizare e acum februarie 2022.

Numai ca in ultimele luni singura miscare din zona santierului de la fantana a fost cea a elevilor de la Liceul de Arte care au infrumusetat panourile de protectie ce inconjoara obiectivul.

FOTO: ArtCentric

In ultima sedinta in plen, de marti, consilierul local Adrian Lulciuc a cerut lamuriri legate de ce se intampla cu reabilitarea. Reprezentantii primariei au precizat ca lucrarea e inca in termen si ca elemente din piatra se afla inca la restaurare.

In momentul asta suntem inca in termen. Din pacate, constructorul nu pare sa fie atat de serios pe cat ar trebui. Am avut cateva intalniri cu el in momentul asta. Cateva elemente de piatra din fantana au fost luate, duse la restaurat, dar termenul final de executie se apropie si asteptarea noastra este sa fie respectat„, a spus viceprimarul Ruben Latcau.

Consilierii locali au aprobat, inca din luna aprilie a anului 2018, documentatia pentru avizarea lucrarilor de interventie si indicatorii tehnico-economici si au urmat mai multe licitatii esuate pentru gasirea unei firme care sa se ocupe de fantana.

Fantana cu pesti, un simbol al Timisoarei, a fost construita in 1957 sub forma unei stele cu cinci colturi.

Ulterior, a suferit modificari ajungand la infatisarea de acum. Aflata in inima orasului, aceasta este in calea tuturor turistilor care ajung in Timisoara si locul preferat de intalnire pentru localnici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa treacă valu 4 de Covid și apoi îl suspenda prefectu pe Frtzu care ne-a aburit cu tupeu de pseudoexpert, pe stil de muzică bisericeasca. Va deveni istorie mai iute decît visa…
    Dosarul lui de candidatură cu falsuri la domiciliu poate fii oricind deschis din nou.

  2. Revoluția bunei guvernări !
    Toate șantierele merg mai rău decât pe timpul lui Laie Lăutarul !
    Tot ce au realizat aceste gunoaie într-un an de zile este anularea unor proiecte vitale pentru Timișoara, introducerea de taxe și impozite noi , mărirea celor existente și o gaură în buget de 120, 130 milioane lei, încă nu se știe sigur până la achiziționarea certificatelor verzi gaura se mărește în fiecare zi!
    Si culmea nai există excremente care îi mai susțin!!

    • Care proiect vital pt. TM a fost anulat ?

      • Podul Jiul, prostul curcubeului !! Care prelua cel puțin 20% din mașinile din Mărăști, Brătianu și intersecția de la hotel Continental, care mergeau înspre Complex, Soarelui și Girocului.

        • Podul Jiul este proiect vital pentru Timisoara? Panarama mica ce esti tu, nu ai ce scoate pe gura si debitezi numai imbecilitati. Mergi la Lae si intreaba-l de ce nu a facut nimic pentru proiectul Podului Solventul care ar fi preluat toata circulatia de pe Republicii/Circumvalatiunii.
          Sau intreaba-l despre inelul 4, anuntat in 2012 cand a inceput mandatul si care a ramas 8 ani cu el in acelasi stadiu

          Nu, tu ai gasit un proiect visat de Lae si l-ai pus pe lista de proiecte vitale. Si apoi sa vii sa ne spui ca proiecte precum Solventul sau inelul 4 sunt facute de Lae al tau. Mars!

    • subscriu !!!!!

  3. Congresul penelistilor si neomarxistilor au paralizat lucrarile.

    • vrem palmierii din centru inapoi!
      sa vina Laeeeee si penelistiiii

  4. Dar fântâna cântătoare de pe Bega când e gata???

  5. Șantierele în Timișoara sunt și ele toate virusate nu funcționează deloc,oare edilii din primărie poate să dea un exemplu de șantier care decurge cum ar trebui??

  6. Voi inca mai credeti toate balivernele lui Spritz?Vor finaliza lucrarile cand va disparea usr-ul din peisaj!

  7. Știți care este managerul propus de primărie pe zona istorică Traian sau Băile Neptun? Sau a fost vrăjeală ca vor fi manageri pe zone. Va spun , încep sa l regret pe Robu ,chiar dacă nu l am votat . Nu mi a plăcut de robu ,însă acesta ne sfidează și își bat joc de noi.

  8. Toate proiectele si licitatiile facute de Lae Vopsitu’ erau castigate de cei care ofereau pretul cel mai mic. Nu conta experienta, activitatea anterioara, tehnologia etc. S-a vazut asta in ultimii ani, majoritatea lucrarilor au fost intarziate, incomplete si de calitate slaba. Adica fușerite. Dacă vrei calitate trebuie sa o ceri si sa o platesti.

  9. corect „sa fi fost gata ” !

  10. E doar bătaie de joc peste tot. Întregul centru al Timișorii este în șantier de nu știu când, lucrările zăcând netulburate de vreo mână de muncitor. Începând cu fațadele clădirilor istorice în reabilitare și terminând cu muzeul-fantomă, Castelul Huniade care zace neatins, degradându-se accelerat, de peste 11. Totul este lăsat la voia întâmplării. După ce se dau banii pentru proiecte, nu mai mișcă nimeni nimic, pentru că nu există și penalizări pentru nerealizarea contractelor. Toți sunt lăsați să facă ce vor. De obicei, nu mai fac nimic. Așa va fi până nu va pune cineva piciorul în prag și va face ordine.

  11. X.Y. dixit: … Din pacate, constructorul nu pare sa fie atat de serios pe cat ar trebui (CUM ADICA???). Am avut cateva intalniri cu el in momentul asta (SI ????).
    Cateva elemente de piatra … au fost luate, duse la restaura(N)t, dar termenul final de executie se apropie si asteptarea noastra este sa fie respectat„,.
    Mi-am adus aminte de cantecul „In asteptarea ta mai trece ozi (aici UN DECENIU).
    Nu va fie frica! exista si raspunsurile acoperitoare!
    Si aici sunt banii dv.
    Zone din Timisoara sunt cu refacerea carosabilului si al trotuarelor incepute inainte de 1989 si abandonate, dar in alte zone, trotuarele au fost refacute in 20 de ani de 2 -3 ori, gropi in carosabil uitate „de pe vremea turcilor, … comunistilor, … .
    Pe acolo nu circula „tovarasii2 deci situatia NU EXISTA?

  12. NU !!