Noutati :

De cand se plateste Taxa de tranzit la Timisoara? Inspectorii Primariei nici n-au montat indicatoarele

11 ianuarie, 2014 - 05:02 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Anul 2014 a adus si taxe noi pentru Timisoara. Soferii de tiruri care trec prin oras si nu folosesc centura de ocolire a orasului trebuie sa plateasca 200 de lei, atat cat este cuantumul Taxei de tranzit. Politia Locala n-a inceput inca sa faca controale, mai ales ca inspectorii Primariei Timisoara nici macar nu au montat indicatoarele.

O vor face saptamana viitoare, transmit reprezentantii Primariei. Tot atunci, politistii locali vor sta in intersectii pentru a-i indruma pe soferi spre ruta ocolitoare, stabilita deja printr-o hotarare de consiliu local aprobata inca de anul trecut.

Transportatorii cu autovehicule marfa de peste 7,5 tone care tranziteaza orasul si nu platesc taxa risca amenzi de 2.500 de lei. Doar cei care aduc marfa in Timisoara sau duc marfa din Timisoara nu trebuie sa o achite.

„Incepand cu anul 2014, vehiculele sau ansamblul de vehicule de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, care tranziteaza Timisoara pe urmatorul traseu: str. Gheorghe Adam (de la intersectia cu Calea Dorobantilor) – str. Avram Imbroane – str. Aristide Demetriade – str. Divizia 9 Cavalerie – str. Amurgului si retur, vor plati o taxa de tranzit in valoare de 200 de lei/tranzitare, stabilita confom HCL privind stabilirea impozitelor si taxelor locale in Timisoara. Ruta ocolitoare pe acest tronson este urmatoarea: Calea Dorobantilor (de la intersectia cu str. Ghe. Adam) – DN 6km 550+060 – centura de nord – Calea Aradului (pana la intersectia cu str. Amurgului) si retur”, se arata in proiectul de hotarare aprobat de consilierii locali la sfarsitul anului 2013.

Plata taxei se face doar online! Primaria Timisoara n-a apucat sa incheie contracte cu benzinariile

Taxa se plateste online, pe site-ul dfmt.ro, dar si la casieria Directiei Fiscale din cadrul Primariei Timisoara. Atentie insa! Nu se poate achita taxa la benzinarii, pentru ca reprezentantii Primariei Timisoara n-au incheiat contractele necesare.

“Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de 2.500 ron tranzitarea Timisoarei fara achitarea taxei. Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se face de catre agentii Politiei Rutiere, agentii Directiei Politiei Locale, precum si de catre personalul Biroului Transport si Compartimentului Siguranta Circulatiei din cadrul Serviciului Transport si Siguranta Circulatiei a Directiei Tehnice – Primaria Timisoara”, noteaza specialistii Primariei in proiectul de hotarare.

Desi taxa ar fi trebuit platita incepand din luna ianuarie, inspectorii Primariei Timisoara n-au apucat inca sa monteze indicatoarele la intrarile in oras, adica la intersectia strazii Gheorghe Adam cu Calea Dorobantilor si pe strada Amurgului. Oricum, ar trebui puse indicatoare si la intrarea pe centura orasului.

„De saptamana viitoare vor fi montate indicatoarele la intrarile in oras, iar tot de saptamana viitoare vor incepe si controalele facute de Politia Locala. La inceput soferii vor fi indrumati, iar la a doua abatere vor fi amendati”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Alina Pintilie, sefa Directiei dee Comunicare din cadrul Primariei Timisoara.

Politistii locali sunt si ei pregatiti de treaba. Ei vor sta pe teren impreuna cu inspectorii Directiei Tehnice din Primarie.

„Politistii locali din cadrul Serviciului Circulatie Rutiera vor organiza actiuni punctuale privind respectarea hotararii de Consiliu Local referitoare la taxa de tranzit pe raza municipiului Timisoara impreuna cu inspectorii de la Directia Tehnica din cadrul Primariei Timisoara”, ne-a declarat Daniela Seracin, purtator de cuvant Politia Locala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. stati cita ca inca mai sint vechile indicatoare…pe Sagului daca nu ma insel..si ce inseamna citva indicatoare, Rosign-ul e pe faza,deloc face citeva sute…asta asa ca sa se stie de catre cei cu masini cu MTMA > 7,5 to. eu propun taxa de tranzit si pe „centura” veche Rebreanu-Vidrighin-Modern, poate in acest fel vor fi bani pentru centura atit de importanta pentru oras. la Caransebes a functionat. decideti!