Noutati :

Datoriile mai mici de 40 de lei la taxe si impozite vor fi sterse, la Timisoara

26 aprilie, 2020 - 10:25 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consilierii Locali ii „iarta”, si anul acesta, pe toti cei care au datorii mai mici de 40 de lei la Directia Fiscala a Primariei Timisoara.

CITESTE SI: Inca un spital din Timisoara unde se poate. Niciun cadru medical infectat cu coronavirus de la inceputul pandemiei la Maternitatea Bega, dedicata COVID 19. Performanta explicata pas cu pas de medicul Marius Craina. Video 

In momentul in care, la finalul anului, cetatenii nu si-au platit in totalitate datoriile la taxe si impozite si raman creante mai mici de 40 de lei, Directia Fiscala este obligata sa le aminteasca uitucilor ca trebuie sa isi achite restantele la taxele si impozitele locale. Iar aceasta operatiune costa timp si bani.

In anul 2019, soldul creantelor fiscale, mai mici de 40 de lei, datorate si neachitate de debitorii persoane fizice, a ajuns la suma de 85.338 de lei.

„Executarea silita a contribuabililor care au restante la bugetul local presupune din partea organului fiscal efectuarea unor activitati precum:
– emiterea si tiparirea somatiei, a titlului executoriu si comunicarea acestuia catre debitori
– solicitarea de informatii despre debitori de la diverse institutii abilitate
– emiterea si comunicarea adreselor de infiintare a popririi catre institutiile bancare si alti terti popriti, precum si alte activitati care genereazam cheltuieli materiale, de personal si cheltuieli postale efectuate in vederea comunicarii actelor administrative emise in vederea executarii silite, cheltuieli care depasesc valoarea de 40 de lei”, se arata in referatul proiectului de hotarare ce va ajunge pe mesele consilierilor locali in urmatoarea sedinta de plen.

In acest an timisorenii pot plati integral sumele datorate statului pana la data de 30 iunie si vor beneficia de reducerea de 10%.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...