Datoriile Colterm ar putea fi achitate! Cine ar urma sa plateasca restantele companiei de termoficare de la Timisoara?

TIMISOARA. Datoriile Colterm catre furnizori sunt pe cale de a fi achitate. Primarul Nicolae Robu a convocat o sedinta de Consiliu Local in acest sens, vineri, in 6 noiembrie.

Dupa ce timisorenii au stat 24 de ore fara apa calda, din cauza datoriilor pe care furnizorul de agent termic al orasului le are fata de EON Gaz, Primaria Timisoara vrea sa achite integral restantele Colterm din fonduri de la bugetul de stat.

„Se aproba acoperirea integrala de catre Municipiul Timisoara, din surse de la bugetul de stat, a pierderilor induse din prestarea serviciului public de productie, transport, distributie si furnizare a energiei termice pentru populatie, in valoare de 27.046.267 lei”, se arata in proiectul de hotarare ce va ajunge pe masa consilierilor, vineri.

Proiectul privind achitarea datoriilor Colterm este singurul de pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local. Iar daca alesii vor da aviz pozitiv hotararii, Primaria Timisoara va primi banii de la Guvern, reprezentand subventiile neachitate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.