Noutati :

Danube Business Forum Timisoara cauta solutii de dezvoltare pentru statele din regiunea Dunarii

18 noiembrie, 2011 - 02:04 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Danube Business Forum reuneste la Timisoara zeci de reprezentanti ai mediului de afaceri si membri ai societatii civile care discuta despre oportunitatile de dezvoltare pentru statele din regiunea Dunarii.

La deschiderea forumului, Coordonatorul National al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii, Viorel Ardeleanu, a prezentat cele patru axe prioritare ale strategiei UE pentru regiunea Dunarii, respectiv conectivitatea, protectia mediului, cresterea prosperitatii si imbunatatirea sistemului de guvernare si beneficiile majore pentru Romania aduse de aceasta strategie.

Este vorba despre dezvoltarea calitatii vietii, prin cresterea competitivitatii oraselor si satelor de la Dunare, obtinerea de avantaje economice prin incheierea de parteneriate de business si prin cooperari incrucisate intre sectorul public si cel privat, dar si atragerea de investitii in domenii strategice, precum infrastructurile de transport, mediu si energie.

Printre temele prioritare ale dezbaterii de la Timisoara s-au aflat “Energia verde versus energia traditionala”, unde un cuvant greu de spus participantilor a avut si Dan Bedros, consulul onorific al Frantei in Romania, “Educatia – o punte de legatura pentru regiunile riverane Dunarii”, care a avut printre speakeri si pe Maria Grapini, consulul onorific al Indiei in Romania, dar si “IT&C – un motor nou si extraordinar pentru intreaga regiune”, unde s-au inscris la cuvant directorul general al Pupin Telekom Serbia, Sloodan Laketa, directorul comercial pentru Europa de Est al Jenoptik Germania, Andrei Fedotov, si directorul executiv al ETA2U, Stelian Campianu. Evenimentul este organizat de CODECS, liderul national in domeniul livrarii de solutii integrate privind cunoasterea academica, profesionala si de consultanta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...