Dantela pe panza si copilarie in versuri. Dublu eveniment de arta, la Muzeul Banatului Timisoara. FOTO

TIMISOARA. Lucrari deosebite, realizate de un artist desavarsit, au fost prezentate iubitorilor de arta, vineri seara, la Muzeul Banatului din Timisoara. Realizate intr-o tehnica deosebita, care imbina textura si culoarea, zeci de picturile au fost expuse pe simeze. Arta populara autentica, realizata in urma cu zeci de ani, a fost sursa de inspiratie a artistului.

Expozitia este una cu atat mai deosebita cu cat autorul ei nu este nici pe departe un artist consacrat, ci un iubitor de arta care in viata zilnica are o cu totul alta meserie, dar care care a vrut ca prin creatiile sale sa reinvie in memoria timisorenilor importanta pastrarii traditiilor.

„Volumul de poezii se numeste „Scara de irisi” si de aici s-a nascut ideea de a face si un catalog. Practic este un volum de poezii in vers si culoare. Am inceput sa pictez pornind de la ideea ca vreau sa fac un album omagiu cu creatiile de arta populara ale mamei mele. Eu sunt dintr-o localitate de pe malul Crisului Negru, Capalna de Bihor, si oamenii din zona respectiva, in special mama si familia mea, tesea foarte mult, broda, lucra si eu am vrut sa fac un catalog cu lucrarile care se faceau in casa: broderii, tesaturi, dantele. In momentul in care am inceput sa fotografiez si am vazut volumul de munca in ani, am simtit nevoia sa ma joc cu culorile si sa incep sa le transpun in culoare. Am realizat doar in momentul in care le-am asezat pe panza ce va urma. Acea bucurie si stare de bine pe care le-am avut cand am vazut ce imi iese, am avansat si s-a intamplat sa am o bucurie permanenta cand lucrez, sa ma regasesc, iar daca cineva va rezona cu ceea ce eu am vrut sa transmit in momentul creatiei, sunt fericita”, a spus Lelia Floare Brinda, directorul Registrului Comertului din Timisoara, cea care a creat toate lucrarile expuse la Muzeul Banatului.

Expozitia a avut vernisajul vineri, in 9 decembrie si va fi deschisa pana in 6 ianuarie 2017 si poate fi vizitata de marti pana duminica, intre orarle 10 – 18, la Muzeul National al Banatului, Bastionul Theresia, strada Martin Luther nr. 4.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.