Noutati :

Curtea de Conturi l-a bagat in sperieti pe secretarul CJ Timis! Alesii au dat bani pentru Asociatia Timisoara Capitala Culturala fara avizul acestuia

22 iulie, 2016 - 12:27 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Consilierii judeteni au decis, in sedinta de plen de vineri, sa aloce suma de 200.000 de lei Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana, aceasta desi proiectul nu avea avizul secretarului Ioan Danut Ardelean.

Secretarul Ardelean a explicat ca nu a avizat proiectul de hotarare, deoarece Curtea de Conturi ar putea sa declare ilegala aceasta hotarare.

Consilierii judeteni au propus fie sa amane acest proiect, fie sa il voteze, fara avizul secretarului. Ei au luat si o pauza de consultari in care au contactat-o pe Simona Neumann, cea care conduce aceasta Asociatie.

Dosarul pentru candidatura Timisoarei la titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021 se depune in 12 august, iar in luna septembrie o comisie vine la Timisoara pentru a verifica acest dosar. Exista posibilitatea ca cei din comisie sa intrebe de ce nu s-a mai finantat de la Consiliul Judetean si Timisoara sa fie depunctata„, a spus Adrian Negoita, presedintele Comisiei de Cultura in cadrul CJ Timis.

Presedintele CJ, Sorin Grindeanu a precizat ca personal este de acord cu votul fara avizul secretarului institutiei.

Nu cred ca amanarea cu o luna rezolva problemele, nu cred ca va oferi Curtea de Conturi un punct de vedere mai mult decat a oferit pana cum. Sustin ramanerea pe ordinea de zi a acestui proiect. Voi vota fara viza secretarului acest proiect„, a spus Grindeanu.

Consilierii au votat cu 5 abtineri si 31 de voturi pentru acest proiect, chiar daca nu are avizul secretarului Ioan Danut Ardelean.

Anul trecut, Consiliul Judetean Timis a alocat suma de 112.000 lei pentru Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana.

In urma unui control, Curtea de Conturi a blocat finantarea atat pentru sport, cat si pentru aceasta asociatie. Decizia Curtii a fost contestata de CJ Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Foarte frumos, dar cand „il baga in sperieti” si pe secretarul Primariei ?

  2. Are dreptate secretarul.Fara o hotarare a instantei nu mai poti semna nimic .Legile sunt proaste si neclare ,cei de la curte au pregatirea pe care o au ,probabil intervin si anumite interese politice,samd. Daca la un eventual control al acestora ,astazi, hotararea este legala ,peste 2 ani te trezesti cu un alt control care spune ca hotararea a fost ilegala ( asa cum s-a intamplata la ACS Poli).