Noutati :

Cum vad studentii de la Arhitectura ‘portile’ de intrare in Timisoara europeana, pe hartie! Vezi imagini cu proiectele premiate de primarie!

23 aprilie, 2013 - 01:24 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0


TIMISOARA. Cei mai buni studenti de la Facultatea de Arhitectura din Timisoara au dat frau liber imaginatiei si au „desenat” portile de intrare in Timisoara, asa cum cred ei ca ar trebui sa aiba un oras european de cinci stele. Cele mai bune au fost premiate cu bani, insa visul oricarui arhitect sau viitor arhitect e sa-si vada proiectul pus in practica.

Primarul Nicolae Robu spune ca asta nu se va intampla prea curand, insa in 2014 „cu certitudine va fi amenajata o prima poarta de intrare in oras”, apreciaza primarul.

Asadar, este foarte probabil ca ideile studentilor sa nu fie folosite deloc.

„Nu trebuie inteles ca aici a fost un concurs de angajare a punerii in opera a ideii pe care o lanseaza in student. Unele idei probabil ca vor fi puse in opera asa cum sunt sau modificate dupa cum vor considera specialistii care vor lucra pe baza unui contract cu primaria cand vom trece la amenajarea portilor orasului”, a declarat edilul sef al Timisoarei.

La concursul lansat de Primaria Timisoara au fost inscrise peste 150 de proiecte, iar juriul, format din arhitecti cu experienta, a ales variantele castigatoare. Din juriu au facut parte arhitectii Radu Radoslav, Vlad Gaivoronschi si Sorin Ciurariu, dar si viceprimarul Dan Diaconu si primarul Nicolae Robu.

Nu s-au gasit insa premianti pentru toate cele 9 „porti” de intrare in oras. La 4 dintre ele nu s-a gasit niciun proiect demn de locul 1, rasplatit cu 1.000 de lei. Explica tot primarul de ce: „juriul asa a considerat, ca pentru acele porti, niciuna dintre lucrari nu a intrunit un punctaj care sa justifice acordarea premiului I”.

Iata castigatorii:

Calea Aradului – locul 1: Norbert Ianko si Maria Teodora Sirca, locul 2: Zsolt Gondos, locul 3: Ioana Mihaela Suster
Calea Torontalului – locul 1: Alexandru Damian, locul 2: Zoltan Czaka, locul 3: Radion Negura
Calea Lipovei – locul 1: fara premiant, locul 2: Alexandru Damian, locul 3: Zoltan Czaka
Calea Lugojului – locul 1: Olimpia Onci, locul 2: Zsolt Gondos, locul 3: Alexandru Damian
Calea Buziasului – locul 1: fara premiant, locul 2: Alexandru Damian, locul 3: Norbert Ianko si Maria Sirca
Calea Martirilor – locul 1: Radion Negura, locul 2: Alexandru Damian, locul 3: Georgiana-Adelina Ghiura,
Florin-Razvan Neagoe si Radu-Ioan Daraban
Calea Sagului – locul 1: Oana Jurca, locul 2: Loredana Gaita, locul 3: Radion Negura
Strada Ovidiu Balea – locul 1: fara premiant, locul 2: Alexandru Damian, locul 3: Norbert Ianko si Maria Sirca
Strada Polona – locul 1: fara premiant, locul 2: Radio Negura, locul 3: Georgiana-Adelina Ghiura,
Florin-Razvan Neagoe si Radu-Ioan Daraban

Pentru premiul I s-au dat 1.000 de lei, pentru al doilea 500 de lei, iar pentru premiul al treilea 300 de lei. In plus, viitorii arhitecti au primit si diplome. In total, Primaria a premiat arhitectii cu aproape 13.000 de lei!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...