Noutati :

Cum va protejati instalatiile de apa in sezonul rece. Recomandarile specialistilor

1 ianuarie, 2021 - 08:31 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: UTILE
0

Neplacerile produse de conducte de apa sparte, in sezonul rece, nu sunt mici si duc la intreruperi in furnizarea continua a apei. Acestea pot fi evitate, insa, prin cateva masuri simple, luate din vreme. Astfel, Aquatim are cateva recomandari pentru a evita efectul frigului asupra instalatiilor de apa din casa si din exterior.

Este bine ca instalatiile de apa din curte si din casa sa fie verificate inainte de sezonul rece, iar capacele si interiorul caminelor de apometru sa fie curatate. Robinetii care picura trebuie reparati sau înlocuiti, iar sistemele de irigatii trebuie golite inainte de venirea iernii.

Contoarele de bransament montate în camine închise etans sunt, de regula, protejate suficient împotriva frigului. Expuse la riscul inghetarii sunt, insa, contoarele din spatii neincalzite, cum ar fi subsolurile sau cele din camine neacoperite. Acestea trebuie invelite cu materiale termoizolante.

Aquatim le reaminteste clientilor ca raspund de protejarea contoarelor de bransament in sezonul rece si vor suporta cheltuielile aferente inlocuirii aparatului, daca acesta s-a deteriorat in urma inghetului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...