Noutati :

Cum sa anulam clauzele abuzive din contractele de credit si leasing ?

27 octombrie, 2014 - 01:36 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

Contractele de credit ale romanilor contin clauze abuzive care prevad comisioane de risc, dobanzi fixe care se pot modifica, dobanzi variabile care au variat numai in sens crescator in timp ce EURIBOR / LIBOR scadeau, sau dobanzi variabile calculate dupa indici interni si netransparenti ai bancilor etc.

O clauza abuziva este si daca un comision de risc valutar este transformat in comision de administrare a creditului. Abuziv este si daca dobanda se transforma din fixa in variabila pe durata de derulare a creditului, fara a cere consimtamantul clientului.
Cu toate ca mii de romani au reclamat existenta acestor clauze abuzive si instantele au dispus irevocabil anularea si eliminarea lor din contractul de credit al reclamantului, clauzele abuzive continua sa fie mentinute de catre banci in contractele de credit care nu au fost supuse analizei instantei.

Aceeasi este si situatia contractelor de leasing. Profitand de buna-credinta a utilizatorului, multe dintre firmele de leasing din Romania au inserat in continutul contractelor clauze ilegale si abuzive. stiati ca este ilegal sa ti se ceara sa platesti rate de leasing in avans? Sau ca nu este permisa alegerea societatii de asigurare de catre finantator?

Pentru a informa si constientiza toti actorii implicati in activitatea economica asupra consecintelor pecuniare grave ale unor astfel de contracte, precum si asupra drepturilor partilor si a modalitatilor de realizare a unui echilibru contractual la incheierea si pe parcursul derularii acestora, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in colaborare cu Casa de Avocatura tundrea &  Asociatii organizeaza in data de 30 octombrie 2014, orele 1200-1400, in Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din Piata Victoriei nr.3 (etaj I), conferinta cu tema:

„Anularea clauzelor abuzive in contractele de credit si leasing”

Program:
1200 – 1215 – Deschiderea oficiala
1215 – 1245 – Dreptul consumului, principii fundamentale
Prezinta: Dr. Av. Luminita tundrea, Managing Partner SCPA tundrea si Asociatii
1245 – 1315 – Anularea clauzelor abuzive in contractele de credit
Prezinta: Av. Cristina Forga, SCPA tundrea si Asociatii
1315 – 1345 – Anularea clauzelor abuzive in contractele de leasing
Prezinta: CJ Andrei Lucaci, SCPA tundrea si Asociatii
1345 – Sesiune de intrebari si raspunsuri
Cocktail oferit de organizatori

Firmele interesate sunt invitate sa confirme participarea pana la data de  29.10.2014, la tel. 0374160914, 0256490771/2, e-mail: [email protected], Claudia Belei – consultant cameral.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...