Cum revin elevii la scoala la inceput de an si cand va fi urmatoarea vacanta

Scoala incepe diferit anul acesta, dupa vacanta de iarna, in functie de clasa in care este elevul, potrivit noii structuri a anului scolar 2021-2022, modificata in luna noiembrie 2021. Copiii de gradinita revin la activitati pe 10 ianuarie.

CITESTE SI: Se schimba banda de circulatie pe Calea Bogdanestilor din Timisoara, din ianuarie. Anuntul viceprimarului Ruben Latcau

Clasele primare, de la pregatitoare, I, a II-a, a III-a, pana la clasa a IV-a, incep scoala din 10 ianuarie. Pentru ei vacanta de iarna a ramas nemodificata pentru ca au fost trimisi doar pentru o saptamana in vacanta fortata in noiembrie, aceasta urmand sa fie recuperata in aprilie, in timpul saptamanii scoala altfel. Desi ar fi trebit sa fie in semestrul al II-lea deja, in ianuarie, elevii si profesorii de la gimnaziu revin tot in semestrul I pentru o saptamana, urmand ca dupa weekendul 15-16 ianuarie sa intre direct in semestrul al II-lea, fara sa mai aiba, ca in anii trecuti, o vacanta intersemestriala.

Elevii de gimnaziu, clasele a V-a, a VI-a, a VII-a si a VIII-a incep scoala pe 3 ianuarie, dupa cea mai scurta vacanta de iarna din istoria ultimilor ani. Acestia au de recuperat cele doua saptamani pe care autoritatile i-au fortat sa le petreaca acasa in noiembrie, din cauza pandemiei, sub pretextul unei “vacante“. Termenul de “vacanta“ fiind folosit atunci eronat, atata vreme cat perioada aceea este recuperata acum, dat fiind faptul ca nicio vacanta scolara nu se recupereaza.

Urmatoarea vacanta va fi peste 15 saptamani.

Citeste mai mult aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...