Noutati :

Cum primesc ajutoare financiare cei aflati in somaj tehnic. Guvernul a stabilit procedura. Formularele care trebuie completate

31 martie, 2020 - 03:34 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
0

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale Violeta Alexandru a prezentat intreaga procedura prin care angajatorii pot primi ajutoare guvernamentale pentru a-i plati pe angajatii aflati in somaj tehnic.

CITESTE SI: 10 politisti din Buzias, in izolare, dupa ce un coleg de-al lor si sotia acestuia au fost infectati cu coronavirus 

Noile reglemantari intra in vigoare de miercuri, 1 aprilie. Angajatorii trebuie sa trimita prin e-mail catre Agentiile Judetene de ocupare a Fortei de Munca solicitari pentru primirea fondurilor guvernamentale in vederea acoperirii cheltuielilor pentru angajatii cu contract individual de munca, pe care i-au inregistrat anterior in REVISAL ca intrand in somaj.

La AJOFM-uri vor depune online o cerere si o declarație pe propria raspundere angajatorii care au angajați notificati in Revisal, angajati prin contracte individuale de munca, suspendate temporar, notificate in Revisal, pentru care solicita fondurile aferente somajului tehnic, adica 75 % din castigul salarial al persoanei pe luna respectiva – respectiv maxim 75 % din salariul mediu brut.” – a declarat ministrul Muncii.

La agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala se vor prezenta cei care au alte forme de angajare decat contractul individual de munca, respectiv cei care lucreaza prin PFA, prin forme de lucru tip intreprindere individuala, prin contracte de munca pe drepturi de autor.
AICI puteti consulta cererea si declaratia pe propria raspundere.

In cazul firmelor trebuie completate trei formulare: cererea pentru subventiile la indemnizatia de somaj tehnic, declaratia pe proprie raspundere a angajatorului si lista cu angajatii trimisi in somaj tehnic, care cuprinde detaliile pentru fiecare caz.

AICI puteti vedea formularele pe care trebuie sa le completeze firmele. Plata fondurilor necesare catre angajatori se va face in termen de maxim 15 zile, iar plata angajatorilor catre salariatii aflati in somaj tehnic se va efectua in 3 zile.

Un alt ordin de ministru cuprinde cererea, declaratia pe proprie raspundere din partea clubului si lista cu sportivii beneficiari ai indemnizatiei. Documentele se trimit pe mail la agentiile judetene de plati si inspectie sociala. AICI puteti vedea documentele care trebuie completate de cluburile sportive.

Citeste mai multe AICI

Foto: bursa.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...