Cum poti deveni ofiter sau agent de penitenciare? Vezi ce forma de invatamant trebuie sa urmezi

TIMISOARA. Pentru elevii din Timisoara care doresc sa lucreze in Administratia Nationala a Penitenciarelor exista diverse oferte de studii, prin intermediul celor patru institutii de invatamant reprezentative. Penitenciarul Timisoara deruleaza o campanie de informare a tinerilor aflati in anii terminali in cadrul liceelor din oras, pentru promovarea institutiilor de invatamant. Astfel, Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, prin Facultatea de Politie, asigura formarea initiala a ofiterilor de penitenciare, studiile avand o durata de trei ani. De asemenea, Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” din Bucuresti organizeaza studii universitare de licenta pentru „Psihologie Informatii” si „Studii de securitate si informatii”, cu aceeasi durata de trei ani. O alta institutie este „Institutul Medico-Militar” din Bucuresti, care pune la dispozitia doritorilor o programa de invatamant pentru sase ani de studii la specializarile medicina si medicina dentara si cinci ani pentru farmacie. Pentru viitorii agenti de penitenciare exista posibilitatea admiterii la scoala de Agenti de Penitenciare de la Targu Ocna judetul Bacau, care ofera pregatire specifica domeniului executional penal, pe parcursul unui an. Ca puncte forte pentru fiecare dintre ofertele propuse, se asigura gratuit masa, cazarea, echiparea si asistenta medicala, precum si acordarea unei solde lunare in perioada scolarizarii. Imediat dupa finalizarea studiilor, absolventilor li se asigura un loc de munca, prin repartizarea intr-o unitate din sistemul penitenciar si li se acorda grad profesional. Cei interesati sunt rugati sa se adreseze Biroului Resurse Umane din cadrul Penitenciarului Timisoara, str. Popa Sapca nr. 7, tel 0256.200.030.

TIMISOARA. Pentru elevii din Timisoara care doresc sa lucreze in Administratia Nationala a Penitenciarelor exista diverse oferte de studii, prin intermediul celor patru institutii de invatamant reprezentative. Penitenciarul Timisoara deruleaza o campanie de informare a tinerilor aflati in anii terminali in cadrul liceelor din oras, pentru promovarea institutiilor de invatamant.

Astfel, Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, prin Facultatea de Politie, asigura formarea initiala a ofiterilor de penitenciare, studiile avand o durata de trei ani. De asemenea, Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” din Bucuresti organizeaza studii universitare de licenta pentru „Psihologie Informatii” si „Studii de securitate si informatii”, cu aceeasi durata de trei ani. O alta institutie este „Institutul Medico-Militar” din Bucuresti, care pune la dispozitia doritorilor o programa de invatamant pentru sase ani de studii la specializarile medicina si medicina dentara si cinci ani pentru farmacie.

Pentru viitorii agenti de penitenciare exista posibilitatea admiterii la scoala de Agenti de Penitenciare de la Targu Ocna judetul Bacau, care ofera pregatire specifica domeniului executional penal, pe parcursul unui an. Ca puncte forte pentru fiecare dintre ofertele propuse, se asigura gratuit masa, cazarea, echiparea si asistenta medicala, precum si acordarea unei solde lunare in perioada scolarizarii. Imediat dupa finalizarea studiilor, absolventilor li se asigura un loc de munca, prin repartizarea intr-o unitate din sistemul penitenciar si li se acorda grad profesional.

Cei interesati sunt rugati sa se adreseze Biroului Resurse Umane din cadrul Penitenciarului Timisoara, str. Popa Sapca nr. 7, tel 0256.200.030.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.