Cum plateste Timisul, din bugetul judetului, repararea unor foste drumuri nationale?

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis va repara nu mai putin de 150 de kilometri de drumuri, in urmatorii doi ani. Decizia este una definitiva si a fost luata in plen de consilierii judeteni. Cu toate acestea, unul dintre alesii judetului atrage atentia ca nu sunt dotari pentru asemenea lucrari.

Consiliul Judetean Timis a preluat de la Drumurile Nationale 150 de kilometri de sosele care nu sunt intr-o stare foarte buna si care necesita reparatii imediate. Acum, ca aceste sosele, care de acum apartin judetului, vor fi reparate din banii timisenilor.

Avem preluati 150 de kilometri de sosele de la Drumurile Nationale. Va rog sa urmarim in teritoriu pentru ca in 2015- 2016 sa le reparam pe cele cu probleme. Am promis in campania electorala ca nu vom mai avea drumuri de pamant in judet. 2016 este anul in care nu va mai exista niciun drum pe care nu se va mai putea circula”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.

Consilierul independent Marcel Mihoc i-a atras atentia sefului judetului ca aceste drumuri sunt degradate din cauza ca masinile de mare tonaj care lucreaza la construirea de autostrazi si care, de obicei, au incarcatura mai mare decat masa totala admisa circula pe aceste drumuri.

Avem un cantar care este defect de vreo trei mandate. Din cauza ca se construiesc autostrazi se degradeaza celelalte drumuri. Rugamintea mea pentru anul viitor este sa acordati mai multa atentie pentru dotare”, a spus Mihoc.

Banii necesari pentru repararea acestor drumuri vor fi prevazuti in bugetul judetului pe anul viitor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.