Cultura japoneza la UPT. Cursuri de limba si expozitie de chimonouri, la Biblioteca universitatii

TIMISOARA. In perioada 15 noiembrie – 6 decembrie 2018, Biblioteca UPT organizeaza o noua sesiune de cursuri de limba japoneza. Acestea vor fi predate de Camelia Nakagawara, un niponolog cu studii postuniversitare la Universitatea Columbia (Teachers College), New York (MA in predarea limbilor straine) si Universitatea din Chicago (PhD in Limbi si Civilizatii Est-Asiatice) si cu peste 20 de ani de experienta de cercetare si predare la nivel universitar atat in Japonia cat si in SUA.

Cursurile costa 90 lei/8 sedinte, fiind gratuite doar pentru studentii si cadrele didactice de la Universitatea Politehnica Timisoara. Acestea se desfasoara in fiecare joi si vineri de la 17:15 la 18:15 (incepatori) si 18:30 -19:30 (avansati).

Locurile sunt limitate: 65 pentru externi si 10 pentru UPT (pentru incepatori), 65 pentru externi si 10 pentru UPT (pentru avansati).

Inscrierile au loc in perioada 8-14 noiembrie, intre 12:00 – 18:00 la Biblioteca UPT si se fac in ordinea trimiterii solicitarilor.

Mai multe informatii referitoare la inscrieri pot fi obtinute scriind un mail la [email protected]; [email protected]

In 15 noiembrie, ora 15:30, in holul central al Bibliotecii UPT, va fi organizata o inedita expozitie de chimonouri japoneze: Poezie in miscare.

Chimonoul japonez exemplifica tot ce e sublim in cultura tarii Soarelui Rasare. Imaginatia, creativitatea si maiestria artistilor din breslele care colaboreaza la crearea chimonoului au transformat, in decursul secolelor, matasea naturala intr-un izvor de tehnici vizuale aparent fara sfarsit, pentru a fauri frumuseti unice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...