Culita Chis are iarasi directia lui in Primaria Timisoara, dupa ce a castigat procesul in instanta impotriva administratiei Fritz. Se numeste PLMSTF

TIMISOARA. Obligata de judecatori sa-l repuna pe Culita Chis in pozitia de sef de directie in Primaria Timisoara, intrucat il inlaturase ilegal din functie, administratia Fritz i-a infiintat o noua entitate: Directia Generala Proiecte si Lucrari Municipale pentru Sport si Transport Feroviar, pe scurt Directia PLMSTF.

CITESTE SI: Lovitura grea pentru Dominic Fritz. Pierde definitiv procesul pe organigrama din Primaria Timisoara. Trebuie sa plateasca salariile din urma si sa repuna in functie o multime de angajati, inclusiv pe fostul director Culita Chis

Consilierii locali au fost indemnati joi sa voteze crearea noii directii, dar si organigrama acesteia.

Pentru a se respecta numarul maxim de posturi comunicat de catre Institutia Prefectului, infiintarea Directiei s-a realizat prin redistribuirea a 35 de posturi din cadrul aparatului de specialitate al primarului, de la consilieri si inspectori pana la paznici, soferi, muncitori calificati. Lista poate fi consultata AICI.

Infiintarea directiei generale se substituie politicii si tintelor UE cu privire la transportul feroviar. In acest scop, UE vizeaza deschiderea si restructurarea pietei feroviare, cresterea competitivitatii prin crearea unor conditii de concurenta echitabile pentru intreprinderi, dezvoltarea infrastructurii pentru a asigura interoperabilitatea, imbunatatirea eficientei in utilizarea infrastructurii si a sigurantei, asigurarea unor preturi echitabile pentru consumatori.

Pe de alta parte, dezvoltarea infrastructurii sportive prin constituirea de noi baza sportive, modernizarea si intretimerea acestora, respectarea conditiilor de acces si securitate in conformitate cu legislatia si regulamentele vine in aplicarea Strategiei Nationale pentru Sport 2023-2032„, se arata in hotararea Consiliului Local.

De profesie inginer, specialist in Transporturi, Culita Chis s-a aflat la conducerea Directiei Tehnice din cadrul Primariei Timisoara inca din vremea lui Gheorghe Ciuhandu.

Administratia Fritz a decis la scurt timp dupa instalarea sa la conducerea Timisoarei sa intocmeasca o organigrama noua prin care a desfiintat si regandit unele directii, respectiv a comasat unele servicii. Angajati ai PMT, intre care si fostul director Culita Chis au dat in judecata conducerea Primariei aratand ca aceasta nu a respectat legea. Instanta i-a dat castig de cauza definitiv, iar acum va fi instalat in functia de sef de directie, potrivit studiilor si pregatirii sale.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Dede spune:

  Mișto acronim

 2. clau spune:

  Astia nu au voie sa fie concediati? Ce performante manageriale are domnu?

 3. emilutze spune:

  PLM STF noua directia a lu culita…ii la misto? sau e pe bune?

 4. fotbal1 spune:

  Cat timp anajatul odata pus pe un post cu pile (la stat) nu mai poate fii dat afara e clar ca legea ajuta mafiotii si nu se doreste altceva !

 5. zet spune:

  A crescut astfel numarul de analfabeti in primarie

 6. Dan A. spune:

  Daca esti susținător Poli esti „polist”, daca esti susținător Băsescu esti „băsist”. Cum se cheama daca esti susținător Culiță Chiş?

 7. FOST DRUMAR spune:

  Atat timp cat procurorii si judecatorii veniti din judetele Caras -Severin, Hunedoara, Arad au primit locuinte gratuite ( pe care le-au cumparat la preturi de nimic) sunt,,obligati moral” fata de anumite personaje din Primaria Timisoara NU o sa se schimbe nimic. Cel mai toxic personaj este Culita. A acceptat tot felul de lucrari care nu au respectat proiectele , etc. Ar trebui verificate toate rudele la averile acumulate.DNA Timis nu exista din aceleasi motive de obligatii fata de diversi functionari din Primaria Timisoara. ( Inclusiv consilierii locali: mai o curte amenajata cu pavaj si arbusti exotici – pe banii primariei, mai un trotuar, etc).

 8. tgv spune:

  Doar in Romania exista Directia Generala Proiecte si Lucrari Municipale pentru Sport si Transport Feroviar. Ce simbioza intre sport si …. transport feroviar. Cat despre ”competentele” lui ce sa mai vorbim, numai politrucii cu specializare in tractoare si combine agricole pot fi specialisti pe domeniul feroviar

 9. ai_dreptate spune:

  De cand a Fritz a crescut la cote alarmante. E o conditie obligatorie a actualei administratii.

 10. nach-Hause-gehen spune:

  Imperiul Austro-Ungar a fost batut intotdeauna de olteni. Desi castiga in prima faza, germanii o iau pe coaja de nu se vad. Fritz, nach Hause gehen.

 11. In vacanta spune:

  @nach-Hause-gehen
  Daca Fritz ar fi austriac, ti-ar putea spune ca austriecii n-au fost batuti de olteni, ci s-au dat batuti si i-au lasat sa se scalde mai departe in mocirla lor, efortul de-ai educa fiind prea mare vs. castig.