‘Cuiul lui Pepelea’ de pe drumul Timisoara – Mosnita, care intarzie cu inca doua saptamani incheierea completa a lucrarilor de largire la 4 benzi a soselei. Foto

TIMISOARA. Dupa ce n-a fost gata in vara, cum fusese prevazut, 15 octombrie, ultimul termen dat constructorului de catre Consiliul Judetean pentru finalizarea santierului de pe drumul Timisoara – Mosnita, va fi prelungit cu inca 2 saptamani.

CITESTE SI: Pana la Craciun va fi asfaltat intreg Drumul Boilor, intre Timisoara si Mosnita. Anuntul viceprimarului Ruben Latcau 

De vina este un podet peste un canal catre Mosnita, a carui consolidare a dat mari batai de cap muncitorilor.

Pe acest santier, de extindere la patru benzi a DJ 592 Timisoara – Mosnita Noua, desi in mare parte din timp constructorul a tinut ritmul, termenul de finalizare al lucrarii a fost intarziat, motiv pentru care, unii cetatenii au inceput sa creada ca este un proiect compromis.
Am explicat clar constructorului ca intarzierile care depasesc data de 15 octombrie 2021 vor genera penalitati, insa, per ansamblu, trebuie spus ca lucrurile nu sunt atat de negre si dramatice cum aleg sa le priveasca sau sa le povesteasca anumiti oameni. Multe probleme au fost cauzate de faptul ca intre momentul elaborarii proiectului tehnic si executia lucrarilor au trecut niste ani, timp in care zona s-a dezvoltat semnificativ, au aparut PUZ-uri si constructii noi care au generat modificari si cheltuieli neprevazute. Au fost necesare accese auto suplimentare, au fost identificate retele de utilitati fara proiectare si s-a cautat echilibrul intre functionalitate si estetica. Toate acestea au consumat timp si bani.
Am fost de neclintit de fiecare data cand am discutat despre termene si standarde de receptie, iar acum, atat de aproape de final, nu este corect sa desconsideram o lucrare importanta, facuta cu un asfalt de foarte buna calitate si cu care nu vom avea probleme ani buni de acum incolo„, a transmis presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, dupa o vizita pe santier pe care a facut-o joi.

Acesta spune ca a primit asigurari ca in 15 octombrie se vor incheia toate retusurile, cu exceptia unui singur obiectiv. Constructorul a cerut o pasuire de 2 saptamani pentru a rezolva situatia unui podet pentru care a fost nevoie de mai multe interventii decat fusese prevazut.

In data de 15 octombrie ma astept sa vad lucrarea finalizata, cu tot cu detalii rezolvate, asa cum mi-a confirmat constructorul. Acesta a promis ca va remedia si sesizarile pe care i le-am transmis din partea cetatenilor. In ceea ce priveste podetul aflat in lucru, pentru a asigura consolidarea lui, vor mai fi necesare alte 2 saptamani, un timp care pare acum lung, dar care asigura o investitie durabila„, spune Alin Nica.

Presedintele Consiliului Judetean Timis a cerut CNAIR si antreprenorului Tirrena Scavi, care construieste centura de sud a Timisoarei, sa prioritizeze amenajarea viitoarei intersectii a drumului de Mosnita cu varianta de ocolire sud.

Pentru a evita o strangulare a traficului pe traseul drumului judetean in punctul de intalnire cu centura ocolitoare a municipiului Timisoara, solicit CNAIR si constructorului centurii sa prioritizeze amenajarea sensului giratoriu prin care se va intra de pe centura pe DJ 592, iar pana la realizarea acestuia, sa largeasca la patru benzi intersectia de pe suprafata viitorului sens giratoriu„, a precizat ALin Nica, liderul CJT.

Investitia in extinderea drumului Timisoara – Mosnita, pe 4,1 km, apartine Consiliului Judetean Timis si se ridica la 31 milioane lei, cu tot cu TVA. Fondurile necesare sunt asigurate din bugetul CJT, cat și prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Mircea spune:

  Nu termina nici in 2 luni. Lasati povestile. Nu ia fortat nineni sa-si asume o data, ei au zis conform contractului ca finalizeaza la timp.

 2. fotbal1 spune:

  Dl Nica scuza firma constructoare, iar apoi zice ca statul este incompetent. Da nu zice nimic de amenzi in cazul celor care au facut acolo ilegalitati: „au fost identificate retele de utilitati fara proiectare” cine plateste pentru ele si cine plateste intarzierile aparute la executare, nimeni ??
  Dl Nica, daca statul e incompetent ca a permis anumite modificari, unele mai putin legale, atunci si dvs. sunteti incompetent pentru ca-l conduceti. Si inca ceva, nu s-a vazut de la inceput ca sunt probleme sa se ofere un timp de executare mai corect. Inteleg ca viciile ascunse nu se vad, dar cele la vedere precum: „Au fost necesare accese auto suplimentare” alea nu s-au luat in calcul de la inceput ??

 3. Gb spune:

  Batai de cap pe naiba…..Doi oameni leaga fier, altii cinci se uita la ei in timp ce trei sefi ii supravegheaza…..
  Sa vedeti cum arata trotoarele si zona dintre carosabil si trotoare. Nu au montat nici un corp de iluminat pe stalpi. Santierul se va incheia in martie, iar din aprilie vor veni sa faca reparatii…

 4. Ary spune:

  O executie mizerabila de catre firmulita strabag.

 5. bau bau spune:

  Numai cine a mers toată viața lui de la Moşniţa la Timișoara și N(e)ica Nimeni împreună cu Moș pot spune că un drum cu șanțuri betonate care nu au nici o funcționalitate, la fel ca cel dintre Giroc și Timișoara sunt modernizate !
  Asemenea drumuri dacă s-ar construi în Austria, firma care l-a proiectat și cea care l-a construit dacă prin absurd ar ajunge să câștige licitația ar intra imediat în faliment !
  Așa ceva poți vedea probabil în Mozambic sau Somalia !
  Ma tot întreb, oare cât de tâmpit poți fi, să faci acea bordură pe mijloc și cât de cretin trebuie să fii să o accepți ca beneficiar !

 6. Marius spune:

  Hai că deja sunteți prea gâște !!! Era mai bine de nu se făcea !? La noi nimic nu e bun ! Parca toți de aici aveți diploma de savant si de inginer și vreo 3 facultăți ! Hai ciocul mic o să fie bine mai încet cu gargara că din cauza unor că voi merge tara așa ! La voi in curte e mizerie și cocina dar va fute grijă de bordura !!! Ce treabă ai cu ea nu mai poți intra in cocina de pe banda 2 pe cealaltă cocina !? Ba asa ba nu așa mai mergeți în India daca nu va convine ! Că acolo va va fi bine unora că voi gâște ! Săriți cu gargara dar când sa fie gata să nu mergeți pe acolo mergeți pe drumul de pământ că acolo e cocina voastră !

  • @Marius spune:

   Tocmai despre asta este vorba, din cauza unora ca tine care cu siguranță ești un votant al ciumatilor, autostrada este la jumătate de oră de oraș, centura Timișoarei este drum de țară pe moșiile primarilor psd-isti din Giroc, Sag, Parţa și Sâmihaiu Român drumul care leagă Timișoara de Giroc are șanțuri betonate și tranșe care dacă pici cu mașina ești 99,9% mort, drumul care leagă Timișoara de Moşniţa in loc de canalizare pluvială are șanțuri betonate fără nici o
   funcționalitate, beton care se puteau face două pasaje supraterane in locul celor două sens giratorii și în sfârșit după mintea luminată al unui psdist ca tine venit din Oltenezia în loc de separatoare de sensuri ca in Ungaria o bordură pe care nici nu au reușit s-o facă dreaptă,dar care va folosi în loc de trambulină pe timp de iarnă și ceață deasă !
   Si cu astea fiind spuse, nu trebuie să mergi în India pentru că India este aici odată cu înființarea partidului ciumatilor indiferent ce nume a avut !

   • Bibi spune:

    Noroc cu tine sa ne luminezi. Rămâneam naibii pe întuneric.

    • Bibi spune:

     Nume original de caine oltenesc !!
     Da băi Bibi cap de bou atât a putut să facă ciumații pentru Timișoara !
     Când va fi gata autostrada Timișoara Serbia pe drumul de țară de pe moșiile primarilor psd-isti din Giroc, Sag, Parţa și Sâmihaiu Român vor circula oile în transhumanță spre Oltenezia !!

 7. Havas spune:

  Cest la vie …

 8. words, woords, words ... spune:

  Citez: Multe probleme au fost cauzate de faptul ca intre momentul elaborarii proiectului tehnic si executia lucrarilor au trecut niste ani, timp in care zona s-a dezvoltat semnificativ, au aparut PUZ-uri si constructii noi care au generat modificari si cheltuieli neprevazute. Au fost necesare accese auto suplimentare, au fost identificate retele de utilitati fara proiectare si s-a cautat echilibrul intre functionalitate si estetica. Toate acestea au consumat timp si bani.

  Cum zice proverbul: Hotul nu este hot, pana nu este prins. Spagarul, idem, coruptul idem, …