Noutati :

Cuiburi artificiale pentru soimul dunarean, pe stalpii de inalta tensiune din Timis

23 octombrie, 2012 - 03:56 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. 33 de cuiburi artificiale vor fi amplasate pe stalpii de inalta tensiune din judetele Timis si Arad, in cadrul unei campanii pentru protectia soimului dunarean, primul cuib fiind montat langa Timisoara.

Reprezentantii Enel, in colaborare cu Asociatia pentru Protectia Pasarilor si a Naturii ”Grupul Milvus”, au demarat o campanie pentru protejarea soimului dunarean. in cadrul acestei campanii, un numar de 27 de cuiburi artificiale vor fi montate pe stalpii de inalta tensiune din judetul Timis si alte sase vor fi montate in Arad.

Primul cuib a fost montat, marti, pe teritoriul localitatii Peciu Nou, la aproximativ 20 de kilometri de Timisoara.

Soimul dunarean este o pasare migratoare, in aceasta perioada deja este plecata din Romania si dorim sa montam, impreuna cu Grupul Milvus, toate cele 33 de cuiburi pe stalpii de inalta tensiune, pana in primavara, cand aceste pasari se intorc in tara. Se stie ca soimul dunarean este o pasare care nu isi face singura cuibul si tocmai de aceea s-a luat aceasta masura”, a declarat Oana Gherasim, purtatorul de cuvant al Enel Romania.

Pe langa amplasarea acestor cuiburi artificiale, vor fi montate si 350 de seturi de teci izolante pe cabluri de medie tensiune, tot pentru protejarea pasarilor.

Attila Nagy, reprezentantul Asociatiei pentru Protectia Pasarilor si a Naturii ”Grupul Milvus”, a declarat ca anual, in Romania, mor circa 100.000 de pasari pe retelele de inalta tensiune.

In judetul Timis traiesc zece perechi de soimi dunareni, identificate de Asociatia pentru Protectia Pasarilor si a Naturii ”Grupul Milvus”.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...