Noutati :

Cu sinceritate despre… profesorul Alexandru Nichici. Lansare de carte la Universitatea Politehnica Timisoara

17 noiembrie, 2017 - 01:40 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Fundatia Politehnica Timisoara si Editura Uniunii Sarbilor din Romania organizeaza miercuri, 22 noiembrie, de la ora 16:00, in Sala polivalenta a Bibliotecii Universitatii Politehnica Timisoara, Bd Vasile Parvan nr. 2, lansarea volumului „Cu sinceritate despre tot: Povestea vietii mele” („Александар Никић, Искрено о свему: Моја животна прича”), avand ca autor pe Alexandru Nichici, profesor universitar emerit al Universitatii Politehnica Timisoara si fost rector al institutiei.

Noua carte a profesorului Alexandru Nichici reia tematic si stilistic continutul volumului memorialistic „sansa si determinare”, publicat de Editura Politehnica in 2014.

Pentru a se adapta particularitatilor publicului cititor de limba sarba, noua editie a renuntat la o buna parte a informatiilor de stricta specialitate, a adaugat un capitol dedicat copilariei si adolescentei autorului si a introdus o multime de fotografii semnificative din viata personala si, mai ales, publica a acestuia. in conditiile date, cartea beneficiaza si de o excelenta prestatie de adaptare si traducere, realizata profesional de Dusita si Svetozar Zsivanov.

Prin caracterul sau informativ si formativ privind viata mediului universitar, noua carte a profesorului Alexandru Nichici se adreseaza cu precadere cititorilor tineri. Ea va fi, cu certitudine, interesanta si chiar incitanta si pentru cititorii mai putin tineri, carora le va rascoli amintirile si nostalgiile anilor de studentie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. tinerilor sarbi!?