Cu familia la distractie pe gheata! Unde e mai ieftin sa mergi la patinoar in Timisoara?

E iarna, a trecut de mult vremea iesitului la iarba verde sau in parc cu familia. Locul acestor activitati a fost luat incet incet de altele, fie ca vorbim despre mersul la film sau despre mersul la patinoar. Daca vreti sa petreceti cat mai mult timp cu familia si sa faceti si sport in acelasi timp, patinajul este una dintre cele mai potrivite activitati de petrecere a timpului liber. Pe langa faptul ca faceti sport, va ajuta la relatia pe care o aveti cu copiii sau cu parintii, dupa caz.

Si psihologii spun ca patinajul este un sport excelent de familie, mai ales ca va scapa de nelinisti, griji si stres. Patinatul imbunatateste starea de spirit si va distruge energiile negative. Spre deosebire de alergat, are un impact redus, insa practicat regulat, contribuie la intarirea muchilor inimii si ofera o protectie semnificativa impotriva bolilor coronariene si a atacurilor de cord. Mai mult decat atat, ajuta si la scaderea in greutate. Studiile arata ca intr-o ora de patinaj se pot arde intre 250 si 800 de calorii.

Atentie insa! Daca n-ati patinat pana acum, este recomandat ca prima data sa nu stati prea mult pe patinoar. Este important ca la inceput sa depuneti mai putin efort, pentru a permite organismului sa se obisnuiasca.

Odata ce v-ati obisnuit, ar trebui sa va simtiti mult mai bine, pentru ca patinajul imbunatateste si tonusul muscular. Cand patinati, muschii picioarelor sunt solicitati la maximum, insa si alti muschi ai corpului lucreaza concomitent cu cei ai picioarelor. Medicii spun ca atat muschii spatelui, cat si cei abdominali se contracta si se relaxeaza, lucru care permite mentinerea echilibrului. Pe scurt, patinajul contribuie la mentinerea sanatatii.

Daca aveti un copil mai mic, ar trebui sa stiti ca puteti sa-l duceti la patinoar inca din primii ani de viata. Alunecatul cu patinele il solicita foarte mult pe copil si este si benefic pentru dezvoltarea lui. Medicii spun ca un copil va fi cu atat mai abil cu cat va experimenta diverse tipuri de miscare. Unii prichindei au stofa de patinatori inca de la varsta de 3 ani, iar altii debuteaza gratios in jurul varstei de 6 ani. Ca sa se tina cum trebuie pe patine, copilul trebuie invatat sa-si tina echilibrul. Trebuie rabdare insa, pentru ca sunt micuti care invata asta mai greu. Patinatul trebuie sa fie o placere, nu o obligatie.

Protectie la orice varsta

Daca mergeti cu copilul la patinoar, trebuie neaparat sa ii dati echipament de protectie. Atentie! Trebuie sa purtati si dumneavoastra, pentru ca numai asa il puteti invata sa poarte si el. Din echipament nu trebuie sa lipseasca casca, genunchierele si cotierele.

Inceputul practicarii acestui sport este discutabil, insa cel mai probabil a avut loc intre anii 3000 si 1000, inaintea erei noastre, in Scandinavia. Se crede ca primii patinatori din tarile nord-europene foloseau patinele mai degraba pentru a se deplasa. Arheologii au descoperit patine din os, vechi de 20.000 de ani, in Scandinavia, Germania si in alte tari din nordul Europei.

In cele din urma, prin 1892 europenii au pus bazele patinajului, infiintand Organizatia Internationala de Patinaj, an in care au avut loc si primele campionate mondiale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. bun si unde e mai ieftin??????????????????????????????????????????????

  2. DA! Unde e mai ieftin sau care sunt locatiile?????? Informatiile generale despre patinoaj le putem afla si de pe net…