Cu cartita, la Podul Dragalina din Timisoara. Ce se intampla pe santierele de la cele doua poduri din Iosefin. Video

TIMISOARA. Continua lucrarile la cele doua poduri aflate in reabilitare, la Timisoara.

CITESTE SI: Ce se intampla cu noua maternitate din Timisoara ce va fi construita cu peste 10 milioane de euro. Ultima veste despre proiect 

Dupa ce lucrarile au fost sistate pe perioada verii la unul dintre poduri, pentru refacerea proiectului, acum muncitorii lucreaza de zor sa recupereze timpul pierdut. In acest moment, o ‘cartita’ sapa la Podul Dragalina, in timp ce la Podul Eroilor s-au refacut grinzile marginale, care au fost apoi consolidate.

„La Eroilor suntem la stadiul de finalizare cu reparatiile la intradosul podului. Partea aceasta se finalizeaza, s-au refacut grinzile marginale, s-au consolidat cu benzi din fibra de carbon si s-au imbracat cu o panza de carbon. Se executa operatiuni de introducere a barelor de precompimare si se vor adauga bare noi in dreptul culeelor. Avem doua categprii de lucrari, cele de reabilitare si consolidare a ceea ce exista si lucrari de construire a cate 2 noi poduri langa cele existente, in vederea largirii podurilor. La ora actuala avem circa 10 metri latime si vom avea 25 de metri in total. Asta se intampla la ambele poduri. La Dragalina au fost deviate retelele electrice existente, in vederea postarii patului de cabluri in subteran, si se fac lucrari de foraj orizontal dirijat pentru subtraversarea liniilor de tramvai cu retelele electrice. Asta se face prin lucrari de foraj orizontal dirijat, cu o cartita”, a spus Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Va reamintim, Podul Eroilor avea ca termen de finalizare initial luna ianuarie 2019, iar Dragalina, luna februarie 2019. Insa, pentru ca in curand intram in iarna si pentru ca lucrarile au fost sistate pentru refacerea proiectului, termenul la Dragalina a fost amanat.

CITESTE SI: Singurul spital in care pacientii mananca doar legume bio, din gradina amenajata pe bani europeni, nu departe de Timisoara. O armata de bondari asigura polenizarea plantelor. Ce urmeaza? Video 

Podul Eroilor este reabilitat de asocierea de firme Super Construct si Pod Construct, cu 3,7 de milioane de lei (cu tot cu TVA), adica aproximativ 800.000 de euro.

Podul Dragalina este refacut de firma Tehnodomus, care primeste 6,3 milioane de lei (cu tot cu TVA), adica aproape 1 milion si jumatate de euro.

Fiecare pod va avea cate doua benzi pe sens, dar si piste de biciclete si trotuare largite.

Banii pentru ambele santiere sunt dati de guvern prin PNDL, Programul National de Dezvoltare Locala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Se lucreaza pe dracu’. Daca se lucreaza sa veniti cu cu un nou articol cu poze cu muncitori care lucreaza la cele doua poduri.