Noutati :

Cricketul ajunge in scolile timisorene. Primul pas: formarea grupelor de juniori la nivelul unitatilor de invatamant

4 octombrie, 2011 - 11:31 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
3

TIMISOARA. Daca pana nu demult, cricketul era vazut drept un sport exotic pe meleagurile noastre, din acest an scolar, elevi de la mai multe scoli timisorene vor invata la orele de sport, dar si dupa cursuri, regulile sportului foarte popular in India si Pakistan.

Anul trecut, Inspectoratul Scolar Timis a semnat un protocol cu Asociatia Banat Lions Cricket Club, prin care mai multi profesori de sport urmau sa fie formati in cadrul unor cursuri, in tainele criketului.

Intre timp, 10 dascali de educatie fizica de la mai multe scoli din Timisoara au participat la cursurile de formare. Urmatorul pas in agenda ISJ il reprezinta introducerea sportului in scoala.

Speram ca si cricketul sa-si ocupe locul in paleta activitatilor sportive din judetul nostru. Este un joc pentru oameni asezati, calmi, organizati si sunt convins ca elevii care vor practica cricketul vor avea si rezultate mai bune la invatatura dupa primele jocuri„, explica Francisc Halasz, inspector general in cadrul ISJ Timis.

In prima etapa, profesorii de sport pregatiti deja in tainele cricketului vor forma grupe de juniori, la nivelul Timisoarei.

Din luna noiembrie vrem sa organizam deja primele jocuri cu elevii. Vom forma grupe de juniori de 7-14 ani si de 15-18 ani. Urmeaza sa stabilim scolile in care vom promova acest sport„, ne spune Marius Gaita, presedintele Asociatiei Banat Lions Cricket Club.

Odata realizate aceste grupe, al doilea pas consta in formarea unui campionat regional.
Cursuri de criket sunt organizate si in Bucuresti. Anul viitor scolar, ISJ si Asociatia Banat Cricket doresc deja disputarea primelor meciuri intre banateni si bucuresteni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ideea buna e ca se face ceva, totusi cricketul nu mi se pare de viitor si nici constructiv, rugby da, este iubit in tari civilizate,mai mult ca fotbalul, un sport barbatesc ce formeaza carcaterul, fizicul, nu criketul ce vine din india si pakistan,precis adus de englezi in timpul coloniilor…la campionatul mondial de rugby am plecat invinsi de toata lumea…cricketul mi se pare o abureala de domnisoare fitoase….mai bine aruncarea cu oina, macar e romanesc 100%.!

  2. porcarii!! pe cand un sport romanesc?!

  3. daca nu ati jucat nu vorbiti. joc de domnisoare fitoase ? sa te vad pe tine jucand. nu ai rezista nici la juniori, eu joc de nici un an si sunt campion judetean si vicecampion national cu echipa scolii, asa ca nu vorbi pana nu joci ca sa ai dreptul.