Noutati :

Creste standardul de protectie si siguranta pe Aeroportul International Timisoara. Au fost achizitionate noi masini de interventie!

23 ianuarie, 2013 - 12:50 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Aeroportul International Timisoara Traian Vuia a mai facut un pas inainte pentru cresterea sigurantei pasagerilor si a aeronavelor. Astfel, incepand din acesta saptamana, compartimentul de prevenire si stingere a incendiilor din cadrul AIT-TV a fost dotat cu doua autospeciale performante, de mare capacitate, astfel incat timpul de interventie in caz de incident sa nu depaseasca 3 minute, asa cum este prevazut in standardele internationale. Prin aceasta, va creste de la 7 la 8 categoria de protectie PSI a celui mai important aeroport regional din tara.

Cele doua autospeciale PSI, specifice activitatii aeronautice, avand tractiune integrala, 6×6,  sunt dotate cu echipamente de descarcerare si au un sistem de interventie rapida, pe furtunuri de inalta presiune, avand in acelasi timp doua tunuri de refulare a apei si a spumei cu debite de 5000 de litri de apa pe minut, respectiv 2500 de litri de spuma pe minut.
Odata cu intrarea in functiune a celor doua autospeciale, forta de interventie PSI a crescut semnificativ datorita posibilitatilor de actiune imediata, pe termen scurt si mediu. In acest moment, parcul de interventie rapida numara 5 asemenea masini.

Cresterea la 8 a categoriei de protectie PSI nu inseamna doar un grad mai mare de siguranta a pasagerilor si a aeronavelor, ci permite, conform reglementarilor internationale, si aterizarea cu regularitate a avioanelor cu gabarit mai mare” , spune directorul AIT, Daniel Idolu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...