Creste Autostrada Liliecilor. Cum merg lucrarile pe Lotul 4 Lugoj – Deva si cand vom intra cu masina pe soseaua de mare viteza

TIMISOARA. Promisiunile noului Guvern in materie de autostrazi, adica inaugurarea a 350 km in urmatorii doi ani, plaseaza unele segmente din Lugoj-Deva gata de inaugurare anul acesta, respectiv in 2019.

CITESTE SI: Promisiunile premierului Viorica Dancila. Cati kilometri de autostrada se inaugureaza in Timis

Lotul 4 ar trebui, potrivit ultimelor fagaduinte, sa fie deschis circulatiei anul viitor. Este vorba de 22,1 km, intre Soimus si Ilia, pe teritoriul judetului Hunedoara.

Mai cunoscuta drept Autostrada Liliecilor, din pricina faptului ca lucrarile au fost intarziate cu ani din pricina unor lilieci ce au trebuit relocati, soseaua de mare viteza de pe segmentul 4 a cunoscut in ultimele luni o crestere insemnata a ritmului de lucru, iar asta se vede cu ochiul liber.

Reprezentantii Asociatiei Pro Infrastructura, care monitorizeaza santierele mari din Romania, consemneaza inaintarea importanta de pe tronsonul 4 care, in 2019 ar trebui sa fie gata.

Lucrarile pe lotul 4 al Autostrazii Lugoj-Deva (22,139 km) continua intr-un ritm bun. La nodul Soimus montarea grinzilor se apropie de final si se continua instalarea predalelor.
Sapaturile din dealul pesterii cu lilieci inainteaza sustinut si autostrada incepe sa prinda contur. Este inca foarte mult de munca, pentru ca dupa finalizarea sapaturilor, vor incepe lucrarile de consolidare a versantului.
Tot in aceasta zona constructorul (UMB) executa fundatiile si elevatiile viaductului dinspre Ilia si se apropie de fazele avansate la celalalt capat al dealului (viaductul dinspre Soimus). In apropierea Termocentralei Mintia, relocarile de tevi sunt aproape gata”, noteaza echipa Asociatiei Pro Infrastructura.

Cei 22 de kilometri de pe tronsonul 4 al Autostrazii Lugoj-Deva, intre Soimus si Ilia, sunt in lucru inca din 2014.

Cea mai cunoscuta piedica in calea lucrarilor, despre care s-a vorbit ani la randul, au reprezentat-o cei cativa lilieci protejati din grota de la Soimus, care in 2017 au fost mutati in Pestera Romanesti din Timis. Acestora insa li s-au adaugat si alte probleme spinoase, cum ar fi relocarea mai multor stalpi de inalta tensiune apartinand Transelectrica si E-Distributie.

CITESTE SI: Fuga de raspundere ne lasa cu un ‘muzeu’ pe Autostrada Lugoj – Deva? Ultimele imagini de pe Lotul 3 

FOTO: Forum peundemerg.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Angajam la institutiile statului toate curvele si neamurile si ne miram ca de 28 de ani inotam in cacat