Copilul tau trage chiulul de la scoala? Te-ai putea trezi obligat la munca in folosul comunitatii. Ce prevede noul regulament

A aparut noul regulament de organizare si functionare a scolilor, aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Educatiei. Printre prevederile acestuia se numara cea conform careia parintii copiilor care au multe absente nemotivate pot ajunge sa faca munca in folosul comunitatii.

Totodata, noul regulament scolar interzice elevilor sa foloseasca telefoanele mobile in timpul orelor de curs, al examenelor si al concursurilor. Aparatele pot fi tinute insa in buzunar sau in ghiozdan si pot fi folosite doar in pauze, conform stirileprotv.ro

Noul regulament de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar vine si cu alte restrictii. Le este interzis elevilor sa organizeze sau sa participe la actiuni de protest care afecteaza desfasurarea activitatii de invatamant, sa detina, sa consume ori sa comercializeze droguri si substante etnobotanice in perimetrul unitatii de invatamant, dar si in afara acestuia. Aceleasi restrictii exista in cazul alcoolului, tigarilor si jocurilor de noroc.

In plus, elevii nu au voie sa paraseasca incinta scolii in timpul pauzelor sau in timpul cursurilor fara avizul profesorului de serviciu sau al dirigintelui. In plus, cei care strang mai mult de 30 de absente nemotivate vor fi sanctionati. Liceenii pot fi exmatriculati pentru absente, in timp ce in cazul elevilor de scoala generala pot fi amendati parintii. Daca nu au bani sa plateasca, acestia pot presta munca in folosul comunitatii. Noul regulament ar trebui sa intre in vigoare pe 15 septembrie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Seba spune:

  Foarte tare!
  Ia sa vedem cine sunt chiulangii number one? Eu ma gandesc la ceva „minoritate” 😀

 2. one spune:

  copii vor incepe sa minta ca merg la scoala.. si cand vor fi descoperiti si-o vor lua pe coaja… vom ajunge iar la vremea „daca nu stii de respect fata de parinti, macar de frica” … numai ca modalitatea este cam drastica,din pacate

 3. Mihai spune:

  F. bune masuri.

 4. anamaria spune:

  Se arunca pe parinti raspunderea pentru orice dar unde e raspunderea cadrelor didactice? Pentru ca sunt slabi pregatiti, pentru ca nu vin la ore sau vorbesc urat cu elevii? Unde e raspunderea ministerului pentru ca in prima zi de scoala nu sunt manualele pe masa elevilor sau ca scoala nu are sala de sport si se face educatie fizica intr-o cocina de 5×5? Cate scoli nu au autorizatie de functionare? Cine raspunde?