Noutati :

Copiii vor avea voie sa TIPE in locurile de joaca din Timisoara! Ce se intampla cu aberatiile din regulamentul Primariei?

19 februarie, 2016 - 09:40 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Dupa ce in toamna consilierii locali au votat un Regulament pentru locurile de joaca din Timisoara, ce continea o multime de aberatii, pentru ca nu il studiasera  inainte, acum a venit vremea sa repare din greseli.

CITESTE SI: Copiii NU mai au voie sa TIPE in locurile de joaca din Timisoara! Parintii si bunicii au interzis la… afrodisiace. Avem regulament

Pe masa alesilor va ajunge in urmatoarea sedinta in plen un proiect de hotarare prin care sa se elimine cateva dintre trasnai. Printre ele, aceea ca prichindeii NU au voie sa tipe ori sa faca galagie in locurile de joaca din oras.

La solicitarea consilierului PSD Alfred Simonis se vor aduce cateva modificari regulamentului. De la rubrica Obligatiile responsabilului cu intretinerea locurilor de joaca se elimina punctul 8 de la articolul 2 care prevedea ca acesta sa fie prezent la toate inspectiile organelor de indrumare si control.

Apoi, de la rubrica Obligatiile cetatenilor si ale asociatiilor de proprietari se elimina punctele 11 si 18. Adica, cel care prevedea ca „Se interzice stationarea persoanelor in grupuri in perimetrul spatiului de joaca pentru un alt motiv decat cel de agrement sau supraaglomerarea acestuia de catre alte persoane care nu sunt insotitori„. Respectiv, „este interzisa producerea de zgomote prin strigate, utilizarea la un volum necorespunzator a aparaturii audio„.

Regulamentul adoptat in toamna la Timisoara cuprinde obligatii atat pentru cei care intretin zonele de joaca pentru copii, cat si pentru cei care le folosesc, acestia riscand amenzi drastice in cazul in care incalca regulile.

Avand in vedere faptul ca regulamentul de organizare si functionare a spatiilor de joaca situate pe domeniul public al Municipiului Timisoara a fost introdus pe ordinea de zi suplimentara a Consiliului Local, consilierii neavand timpul necesar pentru a studia si amenda acest proiect de hotarare, avand in vedere multitudinea de critici aduse acestui proiect, avand in vedere inadvertentele din acest regulament, propunem modificarea acestuia„, se arata in expunerea de motive ce insoteste noul proiect de hotarare.

In forma sa actuala, daca mai multe mamici se aduna laolalta sa mai povesteasca despre copiii lor risca sa fie trase la raspundere de politistii locali, pentru ca n-au voie sa stationeze in grup, in locul de joaca.

Cireasa de pe tort o reprezinta faptul ca, potrivit regulamentului,  parintii nu au voie sa tipe la copiii lor in locurile de joaca din Timisoara, dar nici copiii la alti copii, iar prichindeii nu au voie sa scoata nisipul din groapa.

Chiar daca se vor produce cele cateva modificari, in regulamentul de functionare raman in continuare destule interdictii cel putin bizare.

Timisorenii care isi duc prichindeii in locurile de joaca nu au voie sa-si ‘parcheze’ nici macar bicicleta, in incinta locului de joaca.

Copiii care folosesc echipamentele de joaca NU AU VOIE sa manance NIMIC in timpul jocului si sub nicio forma sa se urce pe tobogane in sens invers.

copil-tobogan-invers

Imediat dupa ce a fost votat, insusi primarul Nicolae Robu a recunoscut ca in regulament s-au strecurat prostii, pe care le-a catalogat drept ‘inabilitati in redactare‘. A dat vina pe subalternii care l-au intocmit si a admis ca necesita o revizuire.

Se impune sa se faca anumite ajustari, eu l-am primit in ultimul moment si daca viceprimarul de resort si cu directorul Directiei de resort au considerat ca trebuie adoptat, am sustinut punctele lor de vedere, dar sunt de acord, unele prevederi sunt deplasate, unele formulari sunt nefericite si trebuie sa se aduca imbunatatirile de rigoare”, a spus primarul Nicolae Robu dupa votul din Consiliul Local.

REGULAMENTUL de organizare si functionare a spatiilor de joaca din Timisoara poate fi consultat AICI!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...