Noutati :

Copiii de pana la 3 ani sa nu mai fie trecuti la intretinere!

27 februarie, 2016 - 10:36 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Copiii de pana la 3 ani ar putea fi exclusi din numarul persoanelor care platesc cheltuielile cu apa, caldura sau gazul in cadrul asociatiilor de proprietari, potrivit unei initiative legislative depuse de senatorul PNL de Bacau Dragos Luchian.

Totodata, liberalul propune extinderea termenului de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, de la maximum 20 de zile calendaristice la maximum 30.

Includerea minorilor care au sub 3 ani in numarul persoanelor care platesc cheltuielile de intretinere ale locuintei si cheltuielile asociatiei de proprietari nu se justifica, considera initiatorul. Consumul realizat de acestia se poate reflecta in contoarele de apa sau in consumul locuintei per ansamblu, argumenteaza senatorul PNL.

In plus, in conditiile in care animalele mici de companie (pisici, catei, etc) nu sunt incluse in randul consumului pe locuinta sau apartament/persoana consider absurd sa contorizam cvasi-cheltuielile «provocate» de bebelusi pentru buna desfasurare a asociatiei proprietarilor de locuinte”, mai afirma Dragos Luchian in expunerea de motive a proiectului de lege inregistrat la Senat, pentru care initiatorul a cerut procedura de urgenta.

Potrivit textului initiativei care modifica legea asociatiilor de proprietari, minorii de pana la 3 ani nu sunt luati in considerare in cazul cheltuielilor pe consumuri individuale si a celor pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociatiei de proprietari.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...