Noutati :

Copiii care se antreneaza pe baza Electrica, in fata alesilor locali, la Timisoara. Si-au cerut terenul de sport inapoi

23 aprilie, 2019 - 07:39 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Mai multi copii care se antreneaza pe terenul Electrica au venit, alaturi de parintii lor, la Primarie, sa le ceara alesilor locali sa isi schimbe decizia. Totul dupa ce, in urma cu aproximativ o saptamana, micutii s-au trezit ca nu mai pot intra pe teren, pentru ca spatiul fusese dat de Consiliul Local in administrarea Politiei Locale, care si-a parcat masinile in acel loc.

CITESTE SI: Activistul civic Cristi Brancovan, despre terenul de sport transformat in parcare pentru masinile Politiei Locale la Timisoara: E ilegal, am depus sesizare 

CITESTE SI: Teren de sport pentru copii, transformat in parcare pentru masinile Politiei Locale la Timisoara. Parintii, revoltati 

“Va rog sa anulati hotararea de Consiliu Local prin care terenul a fost predat Politiei Locale. Acel teren este folosit constant de copii, insa a fost prezentat ca si cum ar fi in paragina. Terenul este folosit, sunt aproape 100 de copii care se antreneaza. Acolo sunt terenuri, iar unul apartine acum Politiei Locale. Potrivit legii, orice detinator de baza sportiva este obligat sa o inscrie in registrul bazelor sportive, iar destinatia nu mai poate fi schimbata decat prin hotarare de Guvern. Va rugam sa luati masuri si sa ne ajutati sa anulati hotararea de consiliu local si sa redati terenul copiilor. Sunt terenuri foarte bine ingrijite si folosite in permanenta, sunt multi copii si putine terenuri. Unul dintre terenuri a fost luat de la copii si dat politiei locale. Langa sediul Politiei Locale Timisoara exista Liceul Energetic, pot fi parcate masinile si pe strada, asa cum facem si noi, parintii”, a spus Tatiana Neamtu, mama unuia dintre copiii care fac antrenamente la Electrica.

Pe de alta parte, primarul Nicolae Robu spune ca are stiinta despre doua terenuri care se afla in acea zona si ca cel incredintat Politiei Locale este nefolosit de catre micuti.

“Politia Locala a cerut un spatiu de extindere pentru a realiza un centru de supraveghere video, noi vrem sa popularizam orasul cu camere video. Daca am fost informat gresit, nu mai este valabil ce spun. Deci, daca este baza sportiva inscrisa in registrul bazelor sportive si exista obligatia de a o inscrie, atunci nu poti sa schimbi destinatia asa. imi revizuiesc pozitia daca informatiile primite sunt false. Acel teren nu are statut de baza sportiva, fiind amenajat fara autorizatie. Trebuie facute verificarile de rigoare. In functie de rezultatele verificarilor, se va da un rezultat, cred ca asta este solutia corecta. S-a stiut exact despre ce este vorba, nu s-a votat nimic abstract”, a explicat Nicolae Robu.

In plus, potrivit conducerii Politiei Locale, pe respectivul teren urmeaza sa fie construita si o baza de instructaj.

„Propunerea pentru a ne extinde a fost din cauza faptului ca terenul nu era folosit. Intradevar terenul de langa este folosit de multi copii. Aici era un bazin ilegal, care s-a facut fara autorizatie. Necesitatea de a ne extinde acolo a fost impusa de mai multe lucruri – nu putem functiona cu spatiile putine pe care le avem, sunt zeci de cetateni care vin la politia locala, care nu au pe unde sa treaca pe trotuare, deci masinile noastre fiind in interior, s-ar mai rezolva din aceste probleme. Am insistat foarte mult sa obtinem spatiul. Pe langa acest spatiu, mai avem si spatiul de aprovizionare, care este tot acolo, este locul unde pana la triere sunt tinuti oamenii strazii, sunt conditii absolut improprii, deci era vorba de functionalitate si de a ne dezvolta. Si nu putem, daca nu avem spatiu. Acolo urmeaza sa se construiasca si o sala de instructaj, pentru ca acum este improprie”, a spus Dorel Cojan, seful Politiei Locale Timisoara.

Deranjat de insistentele parintilor veniti sa-i ceara socoteala, edilul le-a spus parintilor ca urmeaza sa se reanalizeze situatia terenului, pentru a stabili ce se va intampla in continuare acolo.

“Nu se schimba o hotarare de consiliu local la propunerea nimanui. Nu este principala problema a orasului problema dumneavoastra. Daca a fost construita in conditii legale, evident ca hotararea de consiliu local trebuie anulata si ramane baza sportiva. Daca a fost ridicata ilegal, nu poate cineva sa faca ce il taie capul. Daca este legala, ramane baza sportiva. Daca e ilegala, atunci nu exista temei sa se supuna la vot o hotarare de consiliu local deja aprobata pentru cineva care nu are nici macar respect sa asculte ce spun”, a spus Nicolae Robu.

Potrivit legii Sportului „schimbarea destinatiei sau desfiintarea unor baze sportive apartinand domeniului public ori privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotarare a Guvernului si cu construirea prealabila a altor baze sportive similare celor desfiintate„.

Va reamintim, in luna martie, consilierii locali au adoptat o hotarare prin care un teren de 1280 de metri patrati a fost transferat de la Baza Electrica la Politia Locala Timisoara. De atunci, terenul nu mai este folosit pentru antrenamentele copiilor legitimati la Electrica, ci acel loc s-a transformat in parcare pentru Politia Locala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si baiatul meu joaca fotbal la o echipa din oras. Asta este doar , hai sa zicem, o mica problema. Sprijinul, macar logistic din partea primariei este NUL. ATENTIE !!!! DECI, SA NU NE MAI MIRE FAPTUL CA, ÎNCA CEL PUTIN 20 DE ANI DE ACUM INAINTE NU ESTE FOTBAL LA TIMISOARA. PUNCT !!!!

  2. Sa fie clar ca daca vreun copil care se antrena acolo era neam cu un sef din primărie nu se făcea parcare în veci. Asa ce contează niste copii când burtosii care fac nimic din polutia comunitara trebuie sa aterizez din masina in clădire .