Noutati :

Contre in consiliul local pe banii pentru sala polivalenta a Politehnicii Timisoara. Guvernul USL, acuzat ca nu da bani

4 aprilie, 2013 - 07:30 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Sala Polivalenta a Universitatii Politehnica, in care Primaria Timisoara investeste 10 milioane de lei, a iscat controverse in sedinta extraordinara a consiliului local de joi. Consilierii locali s-au certat zeci de minute pe sala care ar fi trebuit sa fie finantata de Guvernul Romaniei, nu de municipalitate. Pana la urma, se va face pe banii publici ai orasului, doar „acolo nu vor merge extraterestri”, considera primarul Robu.

Practic, imediat dupa aprobarea bugetului pe anul 2013, in care au prevazut 7 milioane de lei pentru finalizarea constructiei salii polivalente a UPT, consilierii au fost nevoiti sa aprobe si contractul de asociere si termenii in care aceasta se face. Ei si-au dat deja acordul printr-o hotarare anterioara.

CITESTE SI: Consilierii locali si-au dat acordul: peste 2 milioane de euro din bugetul local pentru Sala Polivalenta a Universitatii Politehnica Timisoara

Contractul spune ca municipalitatea aloca pentru constructie suma de 10 milioane de lei, din bugetul local, restul de 3 milioane de lei nealocati urmand sa fie prevazuti ulterior, printr-o rectificare de buget.

Sala de 2.200 de locuri, de la Baza 2 din apropierea Stadionului Dan Paltinisanu, a fost deja construita in proportie de 50% de Universitatea Politehnica, potrivit primarului, insa institutia nu mai dispune de bani sa o finalizeze. Asa se face ca primarul Nicolae Robu a spus ca o va termina Primaria, cu fonduri din bugetul local, urmand ca aceasta sa fie folosita in mod egal de cele 2 institutii. Reprezentantii UPT si ai municipalitatii au stabilit ca termen final de finalizare a lucrarilor data de 30 iunie 2015.

Ideea primarului nu a fost vazuta prea bine de toti consilierii locali. Alesii PDL si PNTCD au anuntat ca nu sunt de acord ca Primaria sa finanteze constructia, in conditiile in care ar fi trebuit sa fie finalizata cu bani de la Guvern.

„Cred ca ar trebui sa bagam acesti bani, daca ii avem, in Sala Olimpia, iar sala polivalenta sa fie finantata de Guvernul USL. Eu cred ca acolo ar trebui sa mearga acesti bani, de aceea votez impotriva”, a spus consilierul local Flavius Boncea. Primarul Nicolae Robu l-a calmat imediat, spunandu-i ca sala oricum va fi realizata, atentionandu-l pe consilierul PNTCD ca parerea lui va fi consemnata.

„Acea sala se va realiza oricum. Unde se vor antrena si unde vor juca echipele noastre pe parcursul unei interventii majore in Sala Olimpia, mergem la Arad? Ca poate ne primesc vecinii nostri. Sala Olimpia nu e cazul sa fie demolata, Doamne fereste!”, a spus Robu, dand asigurari ca odata si odata si Sala Olimpia va intra in renovare.

Un alt consilier a vrut sa afle intreaga poveste. Asa s-a dezvaluit, de fapt, ca sala trebuia construita cu bani de la Guvernul Romaniei.

„Banii trebuiau sa vina de la Guvernul Romaniei, indiferent de coloratura acestui Guvern, numai ca nu e totuna sa se finalizeze un asemenea obiectiv in 6-7 ani sau intr-un an. Este in beneficiul ambelor parti. Acolo nu vor merge extraterestri, timisorenii vor fi spectatori. Sunt conditii de criza, in care Romania are de rambursat sume mari pentru datoriile acumulate”, a explicat primarul Timisoarei.

Consilierul municipal al PDL, Constantin Stefan Sandu, a intervenit imediat, acuzand USL ca nu da bani pentru obiectivele Timisoarei.

„Tot in ani de criza, un alt Guvern, Guvernul PDL, a alocat bani pentru Timisoara, pentru constructia acestei sali. Guvernul USL nu aloca bani si acum este nevoie ca proiectul sa fie continuat pe banii timisorenilor”, a spus Stefan Sandu.

Un ales PSD i-a raspuns imediat. „Dupa ce a taiat pensii si salarii, faptul ca a investit o suma infima intr-o sala nu cred ca e o mare realizare. Avem de ales intre a construi ceva si a nu construi nimic. Avem posibilitatea sa construim o sala in care sa putem desfasura competitii, sa nu ne mai fie rusine”, i-a replicat Alfred Simonis.

Cu toate controversele pe marginea proiectului, alesii si-au dat votul: 23 „pentru”, un vot „impotriva”, al lui Flavius Boncea, si o abtinere, a lui Bogdan Herzog. Asa ca sala va fi finalizata cu banii timisorenilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...