Contractul de 300.000 de euro pentru documentatia radialei de 1 km care sa lege strada Garii si Pasajul Solventul de viitoarea Centura Vest are doi competitori. Amandoi mai au contracte cu Primaria Timisoara

TIMISOARA. Intocmirea Studiului de Fezabilitate pentru o noua radiala a Timisoarei, interesant pentru o firma si o asociere de firme, ambele numarandu-se printre abonatii la contracte cu primaria.

CITESTE SI: Se modernizeaza spatiile din jurul Palatului Administrativ la Timisoara. Licitatie de o jumatate de milion de euro 

Firma FIP Consulting SRL si o asociere condusa de Gauss s-au inscris la licitatia lansata de primarie pentru o sosea in linie dreapta, de aproximativ 1 km, care sa asigure conexiunea intre strada Garii – Pasaj Solventul si viitoarea Centura Vest, inca pe hartie, a orasului.

Acest drum a fost prevazut inca din 2015 in Planul de Mobilitate Urbana Durabila pentru Polul de crestere Timisoara – proiectul C30.
Soseaua ar urma sa fie construita intre un sens giratoriu la Pasajul Solventul si o alta giratie ce va fi amenajata la intersectia cu strada Carpenului.

Potrivit documentatiei, drumul va avea 2 benzi de 3,5 m pe sens si separator median, se vor proiecta retele de apa, canalizare pluviala si iluminat public, dar si un pasaj rutier suprateran peste calea ferata care sa includa si trafic pietonal si de biciclete.
Sunt prevazute si amenajarile de intersectii de tip giratie, una de raza larga sau in cruce la intalnirea cu inelul IV (intersectie intre pasajul Solventul si strada Garii, care e cuprinsa in celalalt proiect privind construirea pasajului), respectiv la intalnirea cu strada Carpenului, aceasta fiind de 2 benzi pe calea inelara.

Noua sosea e planuita cu functionalitate de drum expres, cu regim de viteza corespunsator. Insa se cere si studierea unei variante de infrastructura care sa cuprinda si piste de biciclete cu o latime de cel putin 1,5 m pe sens si trotuare de 2-3 m latime de-a lungul intregului drum.

Valoarea estimata a contractului a fost de 1.116.000 lei fara TVA, adica aproape 300.000 de euro cu TVA.

Ofertele FIP Consulting SRL (lider), NOVENSA SRL (subcontractant), HELMERT (subcontractant), WALHALLA INVEST PRODCOMIMPEX SRL (subcontractant), GAZ INSTAL SRL (subcontractant) și asocierea GAUSS (lider), BETA TEHNIC (ofertant), SSF-RO (subcontractant), CARA (subcontractant) au intrat in evaluare, iar castigatorul va avea la dispozitie 11 luni sa finalizeze studiile de specialitate, sa depuna documentatiile si sa asigure asistenta tehnica.

Ambele firme lider mai au contracte cu Primaria Timisoara.

FIP Consulting face documentatia pentru Magistrala Verde – Calea Sagului, documentatia pentru podul Solventul si strada care va lega cartierul Dambovita de strada Garii, prin viitorul pasaj Solventul, respectiv proiectarea si reabilitarea a 34 de statii de tramvaie de pe linia 1, asigurata de tramvaiele Bozankaya.

Gauss are contractul pentru masurarea strazilor din Timisoara si a depus oferta si pentru a realiza Registrul Verde al orasului.

Soseaua pentru care a expirat miercuri termenul de depunere a ofertelor va fi a 8-a radiala, intrare in oras, a Timisoarei, pe langa Lugojului, Buziasului, Sagului, Gheorghe Lazar, Torontalului, Aradului si Sever Bocu.

Va reamintim ca finantarea pentru continuarea acestei radiale, cu inca 1,7 km, pana la viitoare centura,  va fi asigurata de CNAIR.

Recent, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a incheiat cu ministerul Transporturilor Contractul de Finantare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Timisoara Vest, pentru fonduri nerambursabile prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020.

CITESTE SI: Un poligon al jandarmilor, in calea Centurii Vest la Timisoara. Soseaua va fi construita de CNAIR. Primaria Timisoara si CJT n-au reusit sa se inteleaga si sa intre intr-un parteneriat ca sa o faca mai repede pe banii ministerului Transporturilor

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntat ca a incheiat cu ministerul Contractul de Finantare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Timisoara Vest, pentru fonduri nerambursabile prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Scopul prezentului Contract de Finantare este construirea unei variante de ocolire a orasului Timisoara din zona intersectiei DN69 cu DJ591 ce va ocoli orasul prin vest, facand legatura cu DN 69, astfel incat sa se asigure cresterea gradului de siguranta, a vitezei de deplasare si imbunatatirea conditiilor de transport prin crearea unei cai de comunicatie moderne cu implicatii in dezvoltarea regionala a zonei, fluidizarea traficului si devierea traficului de tranzit in apropierea orasului, micsorarea timpilor de parcurs, scaderea poluarii, reducerea numarului de accidente rutiere„, au transmis reprezentantii CNAIR.

Valoarea totala a proiectului pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, respectiv pregatirea documentatiei de atribuire a proiectarii si executiei de lucrari pentru Centura Vest, este de 5.051.716,99 lei si va fi finantat prin POIM 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune – 3.623.296,16 lei, 15% contributia proprie 639.404,20 lei, diferenta pana la valoarea totala reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

SURSA FOTO: Forum STPT

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. bau bau spune:

    Asta se întâmplă când viitorul stră-stră nepoților este hotarat de către o slugă a lui Ali Baba de Teleormankistan, un N(e)ica Nimeni și un venetic adus parcă de un blestem să facă atâta rau Timișoarei încât nu se va putea repara poate niciodată!!
    Orice om normal la cap își va pune întrebarea; cum ar fi aratat un bulevard in locul caii ferate cu legătură la ambele capete cu centura Timișoarei printr-o așa zisă Radială !!