Contract nou intre Colterm si Primaria Timisoara. Apa calda si caldura vor mai fi livrate doar un an de compania de termoficare

TIMISOARA. A doua oara a fost cu noroc. Cei trei mari creditori ai Colterm au aprobat, in sedinta de joi, noul contract dintre Colterm si Primaria Timisoara pentru producerea si livrarea agentului termic.

CITESTE SI: Gura de oxigen. Primaria Timisoara mai are la dispozitie 30 de zile sa schimbe contractul cu Colterm, pentru ca orasul sa nu ramana fara apa calda si caldura 

Practic, a fost aprobat planul primariei de a continua delegarea serviciului de producere a apei calde si a caldurii de catre Colterm pentru o perioada de 3 ani, in timp ce livrarea agentului termic se va asigura inca un an.

Vechiul contract de delegare a serviciilor a expirat in 30 iunie, iar cu doar cateva zile inainte, Consiliul Local Timisoara a aprobat prelungirea contractului cu 30 de zile, astfel incat creditorii sa aiba suficient timp sa decida in ce forma accepta noul contract.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Si dupa un an vin alegerile si Ni(mi)ca va prelua Primaria si va da nimica, adica sa-i sugeti dejtul mijlociu, ca minuni nu va face nici Ni(mi)ca.
  Termoficarea va veni, insa nu este firma a primariei, ci va va da caldura si apa calda numai daca platiti transportul pana la scara blocului. Daca nu, va puteti lua singuri apa calda de la centrala Colterm. Cu galeata, cu nuimuca, cu sacul, cu ciurul.
  Veti gasi precis ceva idei, ca Feritzul nu a facut nimica, si veti veni voi cu „uite asa se face”

 2. După un an cine o să furnizeze serviciul, că nu știu să existe altă companie, iar centralele de apartament încep să fie interzise. La blocuri nu se pot instala alte surse de încălzire?!

 3. Conducerile succesive ale orașului dau dovada de incompetență crasa. In loc sa se ingeijeasca de „siguranța totala a orașului” fac pe deștepții.
  Se fac referiri la țările „etalon ” ale UE fără a se spune adevărul.
  Problema alimentării cu ENERGIE de orice fel a orașului fac studii de fel , perpendiculare pe viitor.
  Intr-adevar, este mai ușor sa terorizezi decat sa ai gândirea lucidă, creativă.

 4. Este adevarat ca PMT a dat in lucru un S.F. privind „viitorul” Timișoarei?
  Ne vom întoarce la:
  – tramvaiele trase de cai, caci cele electrice nu vor mai fi recomandate.
  – ne vom intoarce la incalzirea pe lemne , daca vor fi lemne si se vor construi camine in fiecare apartament in centru, dar nu numai; fiecare proprietar se va ingriji de importul de lemne.
  – bucatariile vor trece pe cuptoare electrice, urmand ca in prealabil sa se refaca rețeaua de medie tensiune a municipiului si alimentarea cladirilor (3×230 v , daca va exista acoperire ptr necesarul de cabluri,
  – se va trece pe folosirea luminarilor, exceptand pmt și „adiacentii fideli”.
  S.a.m.d.