Gura de oxigen. Primaria Timisoara mai are la dispozitie 30 de zile sa schimbe contractul cu Colterm, pentru ca orasul sa nu ramana fara apa calda si caldura

TIMISOARA. Dupa ce marti creditorii Colterm nu si-au dat acordul pentru semnarea noului contract propus de primarie, prin care productia de agent termic ar fi ramas in sarcina companiei de termoficare inca 3 ani, in timp ce livrarea ar mai fi fost facuta doar inca un an, municipalitatea si-a refacut calculele.

Mai exact, a prelungit contractul, in forma actuala, cu inca 30 de zile, in incercarea ca, in aceasta perioada, sa gaseasca o solutie pentru ca serviciile sa nu fie suspendate.

Practic, in cele 30 de zile, ar urma sa aiba loc noi intruniri ale Comitetului de Creditori si ale Adunarii Generale a Creditorilor, care sa voteze, din nou, documentatia intocmita de primarie. Nu se stie inca daca autoritatile locale au de gand sa modifice clauzele contractuale si sa egaleze perioada de timp in care Colterm sa asigure productia si distributia agentului termic sau daca va incerca sa ii convinga pe creditori sa voteze actuala forma, cea de 3 ani pentru productie si un an pentru livrare.

Viceprimarul Cosmin Tabara a facut un amendament prin care a cerut prelungirea contractului in vigoare cu 3 ani pentru productie si tot trei ani pentru livrare, in loc de o prelungire pe 30 de zile a actualului contract, cu o clauza de reziliere a unei parti de contract, daca va fi cazul. Amendamentul insa nu a trecut la vot.

Prelungirea contractului in forma actuala a fost avizata de Consiliul Local cu 23 de voturi pentru si o abtinere.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. PMT trebuie sa prezinte soluții viabile ptr contorizarea si plata energiei termice. Aici se așteaptă soluțiile concrete.
  Presedintele țării a semnat legea privind obligativitatea contorizarii.
  Te poti opune legii prin desființarea traducerii in viață a solutiilor solicitate.

 2. orice hotărâre sau decizie sau orice mai vizează colterm ar trebui luată la 3 dimineața, când lațcău e cel mai în formă. altfel e în zadar

 3. Aici se ascunde mortul sub pres!
  Apoi zecile de S.F. fară a acoperirea utilității lor (vezi reamenajarea Pietii Operei, noua gara din centru ( J.M.), sau …. Qui prodest?
  S-a refacut fântâna din centru, cum ca avea forma „in stea” , comunistă! Dar stelele tot cu 5 colturi din steagul UE sau … nu sunt/ nu amintesc de ???? (Ce anume)