Noutati :

Contabilitatea institutiilor publice, un nou curs oferit de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis

11 aprilie, 2016 - 01:22 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Urmarea ordinului nr. 82/2016 care a completat Planul de conturi general pentru institutii publice si a adus noi reguli privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare ale institutiilor publice, Camera de comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia de Formare si Perfectionare Profesionala, vine in sprijinul celor care isi desfasoara activitatea in cadrul compartimentului financiar-contabil din institutiile publice cat si a celor care doresc sa lucreze in cadrul unei institutii publice, prin organizarea cursului „Contabilitatea institutiilor publice”.

Cursul se deruleaza in perioada 18-22 aprilie 2016, de luni pana vineri, intre orele 17 si 20, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis, din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

Cu un puternic caracter intensiv si informativ, practic si util, cursul are aplicabilitate imediata si trateaza aspectele legate de contabilitatea instittutiilor publice, fiind actualizat cu ultimele reglementari legale.

Cursul se adreseaza atat persoanelor cu studii superioare, cat si celor cu studii medii care doresc sa se califice sau sa-si perfectioneze cunostintele in domeniu.

Structura cursului:

1. Notiuni introductive
2. Documente justificative si registre de contabilitate
3. Principii si politici contabile. Corectarea erorilor contabile
4. Planul general de conturi si planul de conturi pentru institutiile publice. Instructiuni de utilizare.
5. Monografii privind inregistrarea in contabilitate a principalelor operatiuni derulate intr-o institutie publica.
6. Situatii financiare lunare, trimestriale si anuale.

Partea explicativa, care cuprinde monografii contabile, intocmirea balantei de verificare si a situatiilor financiare se va face utilizand aplicatiile informatice.

Trainerii sunt specialisti cu experienta practica in metodologie financiar-contabila si legislatia in cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara.

Cursul se finalizeaza cu un test grila, in urma caruia se obtine un Certificat de Participare acordat de catre Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. Cei care vor sa ia parte la acest curs vor trebui sa achite o taxa de participare de 600 de lei+ TVA. Iar membri CCIAT beneficiaza de o reducere de 10%, conform Ghidului de Servicii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...