Noutati :

Constructorul mentine ritmul de ‘un nivel pe luna’. Noua maternitate a Spitalului Judetean Timisoara a ajuns la etajul 2. Foto

25 iulie, 2022 - 09:47 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Lucrarile la noua maternitate care se construieste langa Spitalul Judetean Timisoara sunt in grafic, deja s-a turnat placa peste etajul I si sunt ridicati stalpii care vor sustine nivelul urmator.
Antreprenorul anuntase nu demult ca are ambitia de a realiza infrastructura cate unui etaj in fiecare luna si se tine de cuvant.

CITESTE SI: O singura firma vrea sa faca studiul care sa arate cat de lungi, cat de late si ce suprafata au strazile, trotuarele, pistele de biciclete si parcarile din Timisoara

La demisol s-a realizat compartimentarea si s-a inceput realizarea zidariei exterioare pentru parter.  De saptamana viitoare, vor demara lucrarile la instalatiile electrice, termice si sanitare de la demisol.

La mijlocul lunii august, este programata turnarea placii peste nivelul al doilea al cladirii. Suprafata construita a cladirii va fi de 6400 mp, iar cea utila, de 5400 mp.

In ceea ce priveste echipamentele medicale, procedura de achizitie se afla in desfasurare, termenul de depunere a ofertelor s-a incheiat, iar in prezent, se evalueaza ofertele depuse.

In acelasi timp, CJ Timis a demarat procedura de consultare a pietei pentru achizitionarea mobilierului medical si non-medical necesar noii Maternitati.

***
Va reamintim, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au semnat, in 6 iulie 2020, contractul prin care lucrarea (proiectare+executie) a fost incredintata asocierii Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

Lucrarea este finantata din fonduri europene si prevazuta sa dureze 2 ani, cu tot cu proiectare, iar costurile se ridica la aproximativ 13 milioane de euro, cu tot cu dotarile ce vor completa aparatura acum existenta la Maternitatea Bega.

Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Suprafata noii maternitati, care este ridicata in vecinatatea Spitalului Judetean Timisoara, langa Casa Austria, va fi de 5.000 de metri patrati.

In noua cladire spatiul va fi impartit in patru – „curat, murdar, intermediar si neutru”, pentru a reduce riscul de infectii nosocomiale si pentru o mai mare eficienta a actului medical.

Datorita proximitatii Unitatii de Primiri Urgente, se va realiza o interconectare intre Clinica de Obstetrica-Ginecologie si departamentele Spitalului Judetean (de exemplu: pneumologie, cardiologie, laborator, radiografie, etc.). De asemenea, va fi posibila utilizarea transportului cu salvari de la maternitate pana la UPU sau de la Urgente pana la noua maternitate.

Va avea 124 de paturi, cu 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

Totodata, personalul medical va lucra cu echipamente noi, performante, care vor fi achizitionate in cadrul proiectului. In noua maternitate va exista si iluminat inteligent, bazat pe controlul luminii pentru pacienti.

Actuala Clinica de Obstetrica-Ginecologie Bega din Timisoara functioneaza intr-o cladire istorica proaspat modernizata, care insa are o vechime de 140 de ani si nu a fost construita in scopuri medicale.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Felicitări tuturor celor ce s-au implicat.
    Mă bucur să văd cum evoluează țara

  2. Parcări ptr „clienți: ???? Sau nu este/ va fi cazul? Sau încă nu ne-am gândit? Sau ???