Noutati :

Constructor pentru drumul Timisoara – Mosnita Noua

27 martie, 2020 - 08:03 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Mai e o jumatate de pas pana la desemnarea construtorului pentru drumul care leaga Timisoara de Mosnita Noua. Soseaua va fi largita la patru benzi de circulatie, cate doua pe sens.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, a anuntat ca sunt ultimele zile in care se mai pot depune contestatii. Daca nimeni nu o va face, atunci va fi anuntat, in sfarsit, construtorul pentru acest drum.

Drumul Timisoara – Mosnita Noua, una dintre cele mai aglomerate sosele, in zilele obisnuite, are, in sfarsit, constructor! Si sper ca lucrurile sa ramana asa. Suntem in ultimele zile in care se mai pot depune contestatii. Imi doresc, insa, ca firmele implicate sa inteleaga importanta acestui proiect pentru comunitate, sa dea dovada de respect si profesionalism. Urmeaza ordinul de incepere a lucrarilor, in cel mai scurt timp posibil”, a anuntat Calin Dobra pe Facebook.

Proiectul largirii la 4 benzi a portiunii de 4,1 kilometri din DJ 592, are o valoare de peste 30 de milioane de lei, din bugetul Consiliului Judetean Timis, dar si prin Programul National de Dezvoltare Locala. Lucrarile ar trebui sa fie gata in 9 luni de la deschiderea santierului.

Conform proiectului, pe drumul judetean dintre Timisoara si Mosnita Noua vor fi realizate sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete si iluminat public pe intreg traseul. In plus, vor fi plantati peste 1000 de arbori si se vor amenaja accese catre strazile laterale si rigole de scurgere a apelor pe ambele parti ale drumului. De asemenea, lucrarea prevede atat alveole pentru stationarea autovehiculelor, cat si statii pentru transportul in comun.

Oferte au depus:

1. PORR CONSTRUCT SRL, cu subcontractanți (18%):
– CONS ELECTRIFICAREA INSTAL SRL (16,98%)
– TRANS AR TRUST INSTALAȚII SA (1,02%)

2. Asocierea SC MAXAGRO CENTER SRL (80%) si SC AQUA PARC SRL (20%), cu terti sustinatori:
– MAXAGRO FARM (fosta IOSCA&ERJICA SRL): susținere financiară
– GENERAL TRUST ARGES SRL: experiența similară
Și subcontractanți:
– SC PRAETORIA CONSTRUCT SRL (lucrări gaz)
– CONS ELECTRIFICAREA INSTAL SRL (electrice)

3. STRABAG SRL, cu subcontractanți:
-SC GROUP DCM SRL (20%)
– TRANS AR TRUST INSTALAȚII SA (0,8%)
– CONS ELECTRIFICAREA INSTAL SRL (16%)

4. Asocierea VITIDA MINERAL SRL (60%) – TECHNOCER SRL (20%) – SC CAVADINI CONSTRUCT SRL (20%),
cu sbcontractanți:
– ELECTROECHIPAMENT INDUSTRIAL SRL (electrice);
– SWARCO TRAFFIC ROMANIA SRL (semaforizare);
– OPTOTEL SRL (canalizație telecomunicații);
– TRANS AR TRUST INSTALAȚII SA (lucrări gaz).
– SC DANUBE TOTAL GRUP SRL (reciclare)Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Șanțurile pe margine să fie 2m late și 1m adânci așa cum sînt cele de pe drumul de țară Giroc Timișoara, să poata intra o mașină, cap pătrat 😠
    Nici unde în lume (poate în Africa) nu mai vezi șanțuri pe marginea drumului. Aceste creaturi ar trebui alungate cu pietre, dar cine să spună cineva în această țară unde toți sunt puși numai pe furat.