Noutati :

Constructiile a doua gradinite noi vor fi gata, in acest an, in Timis. Lucrarile vor fi terminate inainte de termen

5 noiembrie, 2013 - 12:39 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMIS. Copiii din doua localitati timisene vor merge, incepand de anul viitor, la gradinita, in cladiri nou construite. Banii pentru imobile au venit de la Ministerul Educatiei, printr-un program special.

21 de gradinite din judetul Timis au fost selectate in programul Ministerului Educatiei de constructie si reabilitate a unor unitati de invatamant prescolar.

Pentru doua dintre ele, lucrarile vor fi finalizate inainte de termen, chiar in acest an. Este vorba despre gradinitele din Iecea Mare si din satul Nerau, care apartine de comuna Teremia Mare. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Timis au vizitat santierele.

“Am trecut pe la fata locului si am fost placut impresionat, am crezut ca am trecut granita, din gresala. Termenul de finalizare pentru lucrarile la cele doua gradinite este 2015 dar la cum decurg lucrarile, cred ca vor fi gata pana la sfarsitul anului. “ a declarat inspectorul scolar general adjunct Francisc Halasz.

Conform programului derulat de Ministerul Educatiei, in judetul Timis vor fi reabilitate si extinse 17 gradinite si vor fi construite alte patru.

Au fost selectate gradinite care-si desfasoara activitatea in cladiri foarte degradate sau cazuri in care imobilele in care isi desfasurau activitatea unitatile de invatamant prescolar au fost retrocedate. Alte cazuri sunt cele ale unor gradinite care functionau in incinta unor scoli si nu au primit aviz sanitar de functionare.

Daca doua dintre noile constructii sunt aproape gata, pentru celelalte lucrurile nu stau la fel de bine.

“Ramane de vazut cand se va continua programul. Proiectele de constructie sau reabilitare sunt facute, trebuie organizate licitatiile. Cand si in ce ordine vor fi scoase la licitatie, asta depinde de minister” a mai spus Fracisc Halasz, inspector scolar general adjunct.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. doru44 spune:Francisc HA are inconștientul setat pe trecerea graniței.Du-te,Feri și ajută-i pe românii din Ungaria să învețe în limba română.Sacrifică-te ,democratule!Poate îi ajuți să instaleze și tricolorul roșgalbenalbastru pe clădirea școlilor!