Noutati :

Consilierul Local Radu Toanca: Primaria Timisoara va mai bifa un record al prostiei si incompetentei administrative si va functiona cu 3 organigrame paralele ilegale. Si ultima are zilele numarate

24 martie, 2022 - 12:08 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
1

TIMISOARA. Consilierul local al PSD, Radu Toanca, atrage atentia ca noua organigrama a Primariei Timisoara, votata saptamana trecuta de Consiliul Local, ar putea fi anulata inainte de a produce efecte.

CITESTE SI: Administratia Fritz anunta ca a spalat peste 40 de strazi importante din Timisoara, intr-o singura zi 

Noua organigrama a Primariei are deja zilele numarate. Record trist al incompetentei administrative. Dupa cum anticipam, noua organigrama a administratiei Fritz are toate sansele sa fie anulata inainte de a produce vreun efect concret in functionarea Primariei Timisoara.
Complet analfabeta din punct de vedere administrativ – desi a trecut un an si jumatate de cand conduce orasul – administratia Fritz a reusit performanta de a-si regiza votarea organigramei intr-un film in 2 acte hilare care au aruncat sedintele Consiliului Local in derizoriu si haos, coborand standardul acestora la un nivel infantil de gradinita”, spune Radu Toanca.

Toanca arata ca in 15 martie au votat organigrama propusa de administratia Fritz si persoane care nu au fost alese in functia de consilieri locali, astfel ca votul a fost reluat.

La sedinta din 15 martie, pe o hotarare care reconfigura o parte a organigramei, au votat persoane care nu aveau statut de consilieri locali (⁉️) fiind insumate 28 de voturi din totalul de 27 de consilieri municipali, ceea ce a dus, evident, la anularea normativului. A doua zi dupa aceasta sedinta de toata jena s-a convocat de indata un nou plen pentru organigrama, desi era evident pentru toata lumea ca reorganizarea aparatului primariei nu era un caz de forta majora sau o situatie exceptionala, asa cum sunt definite aceste exceptii de Codul Administrativ. Anexez parti relevante ale sentintei definitive a Tribunalului Timis pe o speta similara – organigrama comunei Sacalaz – unde unul din motivele anularii proiectului de hotarare a fost tocmai faptul ca a fost votat intr-o sedinta deindata care a incalcat prevederile Codului Administrativ. De ce s-a grabit Dominic Fritz sa incalce din nou grosolan legea si sa isi saboteze propria organigrama nu cred ca poate intelege nimeni din afara bulei useriste care traieste intr-o lume desprinsa de realitatea inconjuratoare.
Si uite asa Primaria Timisoarei va mai bifa un record al prostiei si incompetentei administrative si va functiona cu 3 organigrame paralele ilegale, dar perseverenta si incapatanarea “oamenilor noi“ in a se compromite si a se face de ras pana la capat va produce cu siguranta peste 6 luni (cat este termenul legal) a patra organigrama, pe care deja o asteptam cu nerabdare!”, scrie Radu Toanca pe pagina sa de Facebook unde a postat si documentele de la Sacalaz pentru a ilustra precedentul legat de organigrama.

Va reamintim, noua organigrama a primarului Dominic Fritz a fost gasita ilegala de catre judecatorii de la Tribunalul Timis in luna august, anu trecut. Magistratii au stabilit ca deciziile edilului legate de comasare a unor directii si mutarea unor oameni de pe o functie pe alta pentru a face loc ‘oamenilor noi’ sa fie oprite, deocamdata. Printre situatiile de nerespectare a legii se numara si faptul ca hotararea prin care a fost aprobata organigrama nu a fost supusa mai intai unei dezbateri publice.

In 15 martie, dupa ce primarul Dominic Fritz a anuntat ca a facut toate demersurile legale si noua organigrama e ‘blindata’ din punct de vedere juridic, aceasta a fost votata ‘cu cantec’ in Consiliul Local. Ea a fost deja contestata la nivelul Prefectului de Timis de catre sindicalisti si urmeaza sesizarea instantei.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. N-am priceput, de ce apare la „dovezi” un document privind Consiliul Local Sacalaz?