Noutati :

A doua oara-i cu… noroc. A fost votata noua organigrama, dar si infiintarea Administratiei pentru Sanatate si Educatie, in Primaria Timisoara

16 martie, 2022 - 07:30 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Dupa ce la prima incercare, administratia Fritz nu a reusit sa-si asigure o majoritate in Consiliul Local Timisoara, care sa voteze infiintarea Administratiei pentru Educatie si Sanatate, in sedinta de indata, convocata la doar o zi distanta, proiectul a fost aprobat.

CITESTE SI: Dominic Fritz a facut blat cu PSD si si-a pus toate ‘pilele’ in CA la STPT. Meritocratie USR + Raul Ambrus in noul Consiliu de Administratie al Societatii de Transport Public Timisoara

De data aceasta, 19 dintre alesii locali au fost de acord cu infiintarea noii entitati, care urmeaza sa comaseze si sa gestioneze toate serviciile si structurile din Primarie care se ocupa de invatamant si sanatate.

Dupa ce de pe ordinea de zi din sedinta de marti, 15 martie, a fost retras proiectul privind noua organigrama a Primariei, a fost si acesta readus in atentia consilierilor locali, care, dupa aproape o ora de discutii, l-au aprobat. In cadrul acestui proces de reogranizare urmeaza sa apara o serie de schimbari in structura Primariei. Serviciul pentru Protectia Mediului, managementul deseurilor si salubrizarea, biroul avize si control mediu si compartimentul Protectia Animalelor vor intra toate in subordinea Directiei Calitatea Vietii, acolo unde mai sunt incadrate Serviciul Cultura si Turismul.

Va fi infiintat si Serviciul Transport Feroviar, care va gestiona proiectul tren-tramvaiului Timisoara-Resita, dar si proiecte finantate prin PNRR si POR privind conectarea infrastructurii feroviare metropolitane si regionale cu transportul public local.

O alta structura nou infiintata va fi Biroul de Urmarire Contracte si Eliberare Domeniul Public, care va intra in subordinea Directiei de Patrimoniu si care va avea rolul de a asigura o mai buna gestionare a disciplinei comerciale in spatiul public.

Conform noii organigrame, numarul de posturi pentru aparatul de specialitate al primarului va fi de 624, redus fata de structura de pana acum.

Va reamintim, Dominic Fritz a incercat inca de anul trecut sa implementeze o noua organigrama in Primaria Timisoara, insa aceasta a fost suspendata de instanta si au fost puse pe rol o serie de procese.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...