Consilierul de stat Damian Dragici: Trebuie lucrat in comunitatile de rromi pentru ca acolo e problema!

TIMISOARA. Consilierul de stat, Damian Draghici a venit la Timisoara pentru a se interesa despre cazurile de rromi repatriati voluntar din Franta, dar si despre cazul unei tabere de nomazi indrumata sa se mute in localitatea de domiciliu.

Consilierul Damian Dragici, a declarat, vineri, la Timisoara, ca una dintre problemele de baza ale comunitatii rrome este ca rromii nu au acte de identitate.

Din monitorizarea pe care o facem, am identificat cateva cazuri. Unul dintre cazuri e ca a fost o repatriere voluntara si celalalt caz cu rromii care au fost mutati, indrumati sa se mute, in localitatea de domiciliu. Mandatul meu este sa ma ocup de problemele rromilor, vreau sa gasim o solutie pe termen mediu si lung, sa nu mai pasam problema intre Romania, Franta si Italia. Una din problemele de baza e ca rromii nu au acte de identitate. Cu toate acestea, un reprezentant al societatii civile, Asociatia Generatie Tanara, a demonstrat ca rromii au dovedit ca se pot integra. Trebuie lucrat in comunitatile de rromi pentru ca acolo e problema”, a declarat Draghici.

Consilierul de stat a mai subliniat, totodata, ca in cadrul vizitei sale in judetul Timis va incerca sa identifice problemele care sunt in comunitatile de rromi.

Acolo unde sunt probleme, le vom identifica, iar unde sunt solutii le vom aplica si in alte locuri din tara”, a mai spus Dragici.

Consilierul de stat a mai precizat ca saptamana viitoare se va deplasa in Franta pentru a discuta cu autoritatile acestei tari problema rromilor si pentru a gasi, impreuna, solutii pentru acestia.

In cadrul vizitei sale, Damian Draghici va vizita comunitati de rromi din localitatile Uliuc, Carpinis si Cheveresu Mare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...