Consilierii locali au votat Masterplanul: Timisoara are viziune pentru urmatorii 10 ani

TIMISOARA. Controversatul Masterplan intrat luni in dezbatere publica a primit marti votul alesilor locali, care pana la urma au aprobat varianta propusa de Primarie pentru Conceptul general de dezvoltare urbana.

Desi atat timisorenii, cat si unii consilieri au acuzat ca Masterplanul nu este realizat asa cum ar trebui, acestia din urma i-au acordat votul necesar proiectului ce sta la baza Planului Urbanistic General.

Initial, consilierii PNL au cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi, insa nu au primit voturile necesare retragerii. Executivul Primariei a acuzat ca gesturile alesilor sunt de fapt unele politice.

„Cred ca unii s-au grabit pentru ca au transformat acest Masterplan intr-un subiect politic. Au facut-o cu putin dezechilibru, ca sa fiu elegant. Cred ca, in general, ar trebui sa tratam subiectele importante cu masura si cu echilibru. Universitari si arhitecti de renume au lucrat la acest Masterplan, alaturi de specialisti europeni, nu l-au facut angajati ai Primariei”, a spus viceprimarul Adrian Orza.

Proiectul a trecut in cele din urma, fara a fi luate in seama propunerile timisorenilor care au participat la dezbaterea publica organizata cu doar o zi inainte de vot. Urmeaza ca, pe baza acestui Concept general de dezvoltare urbana, sa se realizeze Planul Urbanistic General al Timisoarei, PUG ce va fi valabil 10 ani.

CITESTE SI: Masterplanul transforma Timisoara intr-un sat urban. Planurile Primariei de dezvoltare a orasului, bazate pe o viziune mai mult veche decat noua

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. niste dobitoci!!!!imi place poza la nebunie !!!asa as vrea sa-i vad intr-o celula in aceeasi formatie pe acesti hoti din Timisoara!

  2. Nu au pe ce sa dea banii, isi imagineaza ca mai stau astia inca 10 ani? Doamne fereste!

  3. Destinul Timişoarei este înapoi

    Multă lume se laudă cu talentul lingvistic peiorativ despre prezent, despre trecut sau mai ales aiurea despre viitor. În sfârşit, fie că e vorba despre viitor, trecut sau prezent, mi se pare o mare prostovăneală să-ţi dai numai cu părerea şi să nu faci NIMIC. Tot felul de încovrigări în jurul adevărului, tot felul de imbecilităţi verbale ale omului îngrijorat de soarta timişoreanului. Din spatele paravanului partinic, respectivii aruncă momeala în scopul declanşării campaniei în preajma alegerilor de la urne. Ne plimbăm cu gondola pe Bega, admirăm cele şapte minuni ale lumii ridicate în oraşul de odinioară de cinci stele sau ne trezim ameţiţi de romantismul anticomunismului prin parcurile locale stând liber pe iarbă. Dacă prin 89 am dat primele lopeţi la groapa comunismul, acum trebuie să fim atenţi (cum ne avertizează proaspătul doctor honoris causa) că acesta nu a murit de tot. Oare cine să fie atent? Noi cei abordaţi ca „nişte oi, care s-au lăsat tunse şi mulse, fără să scoată un behăit” sau aleşii locali la urne de vreo 5.840 de zile? Cele două extreme care concid undeva la infinit, nu se vor mai întâlni niciodată în oraşul florilor din monografiile locale. Nu insist asupra acestui subiect. Vor veni din nou zilele când ni se vor întipări în creier cuvintele FAPTE, NU VORBE! Oare ce mai vrea să zică anul acesta renumitul slogan?

    Dar să revin la motivul pentru care îmi tocesc vârful de degetului mijlociu de la ambele mâini. Anul acesta s-a putut vedea cât de murdar este oraşul nostru şi nu numai prin mormanele ridicate de răscolitorii zăpezii. Un exemplu peren este votul aleşilor noştri din sala de consiliu de ieri. Nivelul civilizaţiei în care trăim se poate vedea privind toaletele ecologice şi deponeele clandestine efemere, lucruri care pot fi atribuite însă unor nesimţiţi care umblă printre noi. Dar viitorul nostru cum poate fi văzut? Soarta noastră în afara pereţilor de beton comunist cum poate fi schimbată? Nu e prima dată când constatăm mizeria în care înotăm de ani de zile, acceptând să ne conducă nişte aleşi de majoritatea colorată de pe stradă pentru a se erija în conducătorii neamului. A se aprecia termenul a înota care face referire (în dicţionar) la o mişcare ritmică pentru a pluti şi a ne menţine la suprafaţă, dar şi la figurat prin a înainta cu greu fiind copleşiţi şi apăsaţi de ceva. Ei acel ceva va reveni din nou şi vom mai răbda încă mult timp de acum înainte. Cum naiba se face că numai cei ca mine se vaită şi au ceva de comentat tot timpul?

    NOTĂ: Am încercat pe cât a fost posibil să nu mai folosesc cuvântul POLITIC, care îmi face greaţă şi îmi dă frisoane…

  4. Excelenta imagine a executivului. Venituri din salarii pe 2011 din declaratiile de avere, de la stanga la dreapta: 85.736 lei (1.650 euro/luna), 87.317 lei (1.680 euro/luna), 98.282 lei (1.900 euro/luna), 89.581 lei (1.724 euro/luna) [sper sa nu fi gresit pe undeva matematic si ca am nimerit presedintele de sedinta care niciun venit realizat de la consiliul local]. Sa tot fi politician in ziua de azi…

    • Aceste venituri eventual le folosesc pt cafele… Adevaratele venituri sint cu mult mai multe 00000ouri.
      Cred ca nu exista sanse de schimbare atita vreme cit majoritatea celor care ii voteaza nu se simt deranjati de mizerie, coruptie, tupeu, etc. Majoritatea cred ca ii admira si ar vrea sa se puna in locul lor…
      De aceea in RO nu mai exista solutie de administrare si guvernare eficienta, s-au epuizat toate variantele pe care noi ca natie le putem oferi. Avem ADN de slugi, ceea ce am si fost in ultimii 2000 de ani.