Noutati :

Conferintele FEMINA au fost prezentate timisorenilor! Egalitatea de sansa – promovata la CRAFT

21 martie, 2012 - 02:44 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Personalitati din lumea medicala si din media au prezentat la Timisoara situatiile prin care persoanele angajate (majoritatea femei) sunt disciminate la locul de munca. Vezi despre ce-au vorbit.

La Timisoara continua Conferintele Consiliului National Femina, o serie de sase evenimente, desfasurate in judetele Iasi, Constanta, Brasov, Cluj, Timisoara si Bucuresti.

Unul dintre obiectivele proiectului FEMINA consta in oferirrea de consiliere de specialitate online pentru femeile abuzate la locul de munca, dar si crearea unei burse a locurilor de munca (tot online) pentru femeile care se afla in cautarea unei slujbe.

Majoritatea dintre noi nu suntem informati de existenta legilor care sa ne protejeze impotriva acestor situatii si sa ne ofere sanse egale pe piata muncii este rezultatul unui sondaj INSOMAR realizat in cadrul proiectului “FEMINA – Formare pentru jurnalisti, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Nationala si Advocacy pentru afirmarea egalitatii de sanse si de gen””, au precizat organizatorii evenimentului.

Scopul Conferintelor este acela de a atrage atentia asupra lipsei de informare in domeniul egalitatii de sanse si de gen. Despre acest lucru au vorbit Adela Dinu – Director Executiv APFR, Gheorghe Teodorescu – INSOMAR, prof. dr. Reghina Dascal din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, Dr.Marghit Serban – Presedinte fondator al Fundatiei „Cristian Serban” pentru Ajutorarea Copiilor Bolnavi, Delia Panait – FRONT, precum si experti si reprezentanti ai institutiilor publice locale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...