Noutati :

Care este cel mai bun vin romanesc? Se stabileste la Timisoara, la Concursul National de Vinuri!

12 aprilie, 2011 - 05:43 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: ECONOMIC
0

Concursul National de Vinuri si Bauturi Alcoolice de la Timisoara, parte conexa a Salonului Vinvest 2011, va trasforma orasul de pe Bega, in perioada 15 – 17 aprilie, intr-o adevarata capitala a vinului romanesc.

Cei mai apreciati degustatori autorizati din Romania vor veni la Timisoara pentru a juriza intrecerea nationala a vinurilor si a stabili ierarhia vinurilor romanesti produse in ultimii ani.

„Deocamdata, in competitia vinului de la Timisoara s-au inscris 120 de probe, insa alte mostre sunt pe drum si vor fi inregistrate, probabil, maine, in ultima zi de inscriere. Corectitudinea jurizarii este garantata, nu avem nici un partipris cu producatorii de vinuri. Degustatorii vor avea in fata doar un pahar in care se afla bautura, careia, in functie de buchet, culoare si alte caracteristici tehnice, ii vor acorda note de la 1 la 100. Medalierea va respecta cu strictete rigorile internationale a concursurilor de gen. Vinurile care vor obtine intre 90 si 100 de puncte vor fi medaliate cu aur, cele cu 80 – 90 de puncte – medalia de argint, iar cele cu 70 – 80 de puncte – medalia de bronz. Din pacate, nu vom putea premia decat maximum 30% din vinurile aflate in concurs”, a explicat Dorin Popa, vicepresedintele Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, care va prezida concursul national de la Timisoara.

In opinia sa, la ora actuala, vinul romanesc este la nivelul lumii civilizate, depasind cu mult calitatea consumatorului din Romania. „Performantele vinului romanesc au inceput sa vina in ultiimii 4 ani, dupa 10 – 15 ani de viticultura moderna. Societatile care produc vinuri si iau medalii la concursurile internationale au dotari de ultima generatie, chiar peste cele din Franta”, a mai precizat Dorin Popa, avertizand ca vinul nu este o simpla bautura, ci aliment si terapie. Alaturi de cei 25 de producatori de vin din Romania, Croatia, Austria si Moldova, la Vinvest 2011 si-au anuntat prezenta si zeci de mici producatori. Printre acestia se va afla si Mircea Dinescu, care va veni la Timisoara pentru a-si prezenta vinul produs pe mica sa podgorie de pe malul Dunarii. Alte noutati absolute ale salonului de vin care va debuta peste doua zile sunt Expozitia Code2Wine, cea mai noua metoda de marketing in promovarea vinurilor, si International Wine Brokerage Event, o manifestare care va pune fata in fata producatorii de vinuri cu potentiali partenerii de afaceri din Europa.

Tot ca noutate, organizatorii au decis ca fiecare vizitator sa primeasca la intrarea in salonul de vinuri, care va fi amenajat la Centrul Regional de Afaceri, cate un pahar de sticla pentru a putea degusta vinurile. „Nu mai putin de 1300 de pahare sunt gata pregatite pentru acest eveniment, care-si asteapta publicul degustator”, a anuntat Lucia Parvu, organizatoarea marelui eveniment patronat de Bachus…Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...